Salariul minim 2019: Ce indemnizații vor avea Iohannis, Dragnea și Dăncilă de la 1 ianuarie

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
28/12/2018, 11:43
Salariul minim 2019: Ce indemnizații vor avea Iohannis, Dragnea și Dăncilă de la 1 ianuarie GALERIE FOTO
Salariul minim 2019: Ce indemnizații vor avea Iohannis, Dragnea și Dăncilă de la 1 ianuarie

Creșterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2019 va aduce mai mulți bani nu doar în buzunarele oamenilor de rând, ci și în ale aleșilor! Astfel, politicienii încep noul an cu salarii mai mari. Astăzi au fost făcute publice indemnizațiile mai multor aleși, printre care se numără Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Călin Popescu-Tăriceanu, Florin Iordache și Eugen Nicolicea.

Potrivit specialiștilor, șeful statului, parlamentarii, membrii Guvernului României, dar și aleșii locali vor avea salarii mai mari cu aproape 10% de la 1 ianuarie 2019. Un alt aspect important de reamintit în legătură cu creșterea salariului minim pe economie este cel legat de acei profesori care vor primi cei mai mulți bani la leafă începând cu prima zi a anului viitor.

Salariul minim 2019: Ce indemnizații vor avea Iohannis, Dragnea și Dăncilă de la 1 ianuarie

Indiferent că au fost aleşi de electorat sau au fost numiţi în funcţii, demnitarii români vor avea salarii brute mai mari de la 1 ianuarie 2019. Toate acestea se întâmplă în condițiile în care indemnizaţiile lor se raportează la salariul minim pe economie, care de la începutul anului viitor va creşte de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. Suma care intră în contul președintelui României, Klaus Iohannis, este de 24.960 de lei și reprezintă cel mai mare salariu de politician, titrează jurnaliștii de la Adevărul.

În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia netă a prim-ministrului, Viorica Dăncilă, a ajuns la 23.920 de lei. Același salariu îl au și preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. În plus, mai relatează sursa citată, viceprim-miniştrii, printre care se numără: Graţiela Gavrilescu, Ana Birchall şi Viorel Ştefan, vor avea o indemnizaţie netă de 22.256 de lei. Conform datelor vechi, asta înseamnă că leafa lor a crescut cu aproape 2.000 de lei.

Klaus Iohannis la reuniunea Consiliului European

Suma pe care o va lua lunar premierul României va fi primită și de vicepreşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor, dar și de viceprim-miniştrii. Printre persoanele care vor avea o asemenea indemnizaţie sunt Florin Iordache, care a fost care în perioada în care era ministru al Justiţiei a dat Ordonanţa de Urgenţă 13, şi Eugen Nicolicea, unul dintre autorii modificărilor controversate ale legislaţiei penale în Parlament.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×