Majorarea salariului minim brut, în 2019. Creșterea de la 1 ianuarie, oficializată în Monitorul oficial

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/12/2018, 16:23
Majorarea salariului minim brut, în 2019. Creșterea de la 1 ianuarie, oficializată în Monitorul oficial
Salariu minim va crește de la 1 ianuarie!

Veștile despre majorarea salariului minim brut s-au oficializat! Acesta se va mări de anul viitor, ajungând la suma totală de 2.080 de lei. Cei care sunt și mai avantajați de această schimbare sunt cei care se află în funcții care necesită studii superioare. Aceștia vor avea salariul minim pe economie brut de 2.350 de lei,  conform celor scrise în documentul publicat azi în Monitorul oficial. De la 1 ianuarie salariul va crește de la 1.900 de lei la  2.080 de lei.

 „Prin excepție de la prevederile alin.(1), începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru  personalul  încadrat  pe  funcții pentru  care  se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, fără a include sporuri şi alte adaosuri, se majorează de la 2.080 lei la 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore în medie pe lună, reprezentând 14,044 lei/oră„, scris în Hotărârea Guvernului.

Salariul minim brut va crește de la 1 ianuarie!

Azi a fost publicat actul normativ care anunță creșterea salariului minim. De asemenea, se prevede și introducerea unui salariu diferențiat pentru cei care ocupă funcții care au nevoie de studii superioare, condiția este să aibă cel puțin un an de vechime. „Începând cu data de 1 ianuarie 2019, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată (…) se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.080 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 12,43 lei/oră”, portivit celor scrise în document.

 Salariul minim pe economie se va majorara începând cu anul viitor!
Salariul minim pe economie se va majorara începând cu anul viitor!

„Toţi angajatorii ştiau că o să urmeze o creştere a salariului minim, nu e nicio surpriză că la începutul fiecărui an minim urmează să crească, fără să fie corelat cu ce se întâmplă la nivel de performanţă în mediul privat. Nimeni nu mai caută să justifice această creştere, toţi caută soluţii să o asimileze, pentru că nu au de ales. A fost o surpriză nivelul de salarizare diferenţiat. Supărarea venea din zona introducerii salariului diferenţiat pentru cei cu experienţă pentru că nu era neapărat echitabil la nivelul companiilor, dar s-a eliminat“, a specificat Oana Tufăroiu, sales and operations director.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×