Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
14/12/2018, 11:30
Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament
Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament

Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament, vineri, 14 decembrie? „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dancila, rusinea Romaniei!”, au scandat în Parlament, iar 163 semnături s-au strâns pentru acest demers.

Senatorul PNL Florin Citu , deputatul USR Ionuț Motescu și deputatul PMP Robert Turcescu au depus documentul. Cei trei sunt extrem de optimiști și sunt de părere că această moțiune de cenzură va trece și vor continua să negocieze cu parlamentarii până în ziua votului.

Opoziția a depus o moțiune de cenzură în Parlament. Ce conține aceasta?

Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament
Ce conține moțiunea de cenzură pe care Opoziția a depus-o în Parlament

Opoziția a depus o moțiune de cenzură în Parlament și cred că aceasta are mari șanse să tracă: „Și cei de la Pro România au semnat. Discuțiile continuă până în ultimul moment, există un grup important la Senat care doreste să voteze moțiunea. Sunt mai mult de 10, la Senat, iar discuțiile se țin până în ultimul moment”, a declarat senatorul Florin Citu.

Senatorul PNL Florin Citu , deputatul USR Ionuț Motescu și deputatul PMP Robert Turcescu au fost întrebați despre nemulțumirea membrilor UDMR, în legătură cu faptul că Opoziția nu a adus o propunere pentru premier, miniștri și un program de guvernare, aceștia au răspuns tare și răspicat că scopul lor este să înlăture Guvernul Dăncilă și abia apoi vor negocia pentru formarea majorității. „Nu am spus niciodata nume de premier si ministri, totul se negociaza dupa votul la motiune. Avem mai multe persoane, si la PNL, si la USR, si la PMP, care pot fi premieri”, a declarat senatorul PNL Florin Citu.

Robert Turcescu, reacție tranșantă

Robert Turcescu a avut o reacție tranșantă, afirmândă că este simplu să găsești un premier mai competent decât Viorica Dăncilă. „Doamne, cat de greu poate fi sa gasesti un premier mai competent decat Viorica Vasilica Dancila sau ministri mai competenti decat actualii ministri? Ludovic Orban poate sa fie un mult mai bun premier decat Viorica Dancila, si la PMP sunt oameni mai buni decat ea, si la USR. Este important sa vedem cazut Guvernul, nu cine va urma”, declară Robert Turcescu, deputat PMP.

Opoziția a făcut un apel la UDMR pentru a discuta cu electoratul, afirmând că maghiarii sunt nemulțumiți de guvernarea Dăncilă. „UDMR ar trebui sa discute si cu electoratul, pentru ca nu cred ca maghiarii sunt multumiti de guvernare”, a mai adăugat Robert Turcescu.

Ce conține moțiunea de cenzură?

Deputatul USR Ionuț Mosteanu este de părere că toate minoritățile ar trebui să voteze moțiunea de cenzură. „Fac un apel la minoritati si le spun ca si cei pe care ii reprezinta au aceleasi probleme: vor autostrazi, spitale. Nu trebuie un program de guvernare sa finalizezi autostrazile, vorbim despre lucruri simple pe care le poti face cand esti la guvernare. Prioritatea este ca acest guvern sa plece”, a declarat Ionuț Mosteanu.

Textul moțiunii de cenzură spune că România este aruncată în instabilitate pentru Liviu Dragnea și că moartea pândește în spitalele românești, iar educația este subfinanțată. Și nu în ultimul rând, moțiunea mai spune că în privința infrastructurii a fost înregistrat cel mai mare deficit. „Pentru Liviu Dragnea, ati aruncat Romania intr-o stare de instabilitate politica fara precedent dupa 1989!”, reproșează aceșta miniștrilor și premierului.

Despre Guvern se spune că are un număr mare de ministere, secretari și subsecretari de stat, care sunt plătiți „regește”, iar Carmen Dan a fost prezentată ca ministrul responsabil de violențele împotriva cetățenilor de la proteste. Ministrul Agriculturii este groparul zootehniei romanesti”, iar Tudorel Toader ar fi „icoana la care se închină toți condamnații din penitenciare și recidiviștii eliberați”. Despre ministrul Finantelor se spune că „încă mai confundă Ministerul cu discotecile”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×