Patriarhul Daniel, prezent la vot pentru referendum! ”Participarea la vot este o onoare și o binecuvântare”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/10/2018, 14:01
Patriarhul Daniel, prezent la vot pentru referendum! ”Participarea la vot este o onoare și o binecuvântare”
Patriarhul Daniel a fost la vot pentru referendum!

Patriarhul Daniel a bifat prezența la vot pentru referendum! Sâmbătă dimineață, acesta a făcut tot posibilul să ajungă la o secție de votare pentru schimbarea cu care este total de acord. Schimbarea se referă la revizuirea definiției familie din Constituția României. Aceasta schimbarea vizează strict sintagma actuală din Costituție și anume:”căsătoria liber consimțită între soți” la cea care se dorește ”căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. De altfel, nu numai Patriarhul Daniel este pro-referendum, ci toți cei care aparțin Bisericii Ortodoxe Române, cât și celelalte culte religioase din țară, lucru care este exprimat clar de câtre acestea.

Toți sprijină familia firească, tradițională, naturală, iar astăzi mai mult ca oricând. După ce a ieșit din cabina de vot, Patriarhul Daniel a declarat câteva cuvinte despre consimțământul său, dar mai ales despre importanța modificării acestei definiții. ”Am votat pentru modificarea în forma pe care a făcut-o Parlamenul României și am menționat faptul că ținând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este un drept, o onoare și o binecuvântare”, a spus acesta.

Patriarhul Daniel, la vot pentru referendum! Acesta consideră prezența la vot drept ”un act de mărturisire a credinței”

Patriarhul Daniel a votat la referendumul pentru familia traditionala
Patriahul Daniel, la biserică

De asemenea, toți membrii intituției bisericești și-au comunicat deschis alegerea, nemaifiind un mister de mult timp. ”Pledăm pentru căsătoria ca formă responsabilă de asumare a unui destin comun și îi îndemnăm pe cei care doresc să își întemeieze o familie să obțină, ca să spun așa, și binecuvântarea lui Dumnezeu la începutul drumului lot în viață în taina căsătoriei.” 

Citește și: Prezența la vot, ora 11.30: câți oameni au votat până la ora 10.00, la referendumul pentru familie

Citește și: Incidente la referendum, secții de votare închise. Preot amendat, în Piatra Neamț

Citește și: Viorica Dăncilă, prezentă la referendumul pentru familie!

De altfel, dintr-un comunicat al Patriarhie, acțiunea de a merge la vot pentru o asemenea cauză este considerată drept ”un act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu”. ”Participarea cetățenilor statului la acest referendum decizional pentru redefinirea căsătoriei în Constituția României este un act profund democratic și patriotic-național, de o deosebită importanță pentru întreg poporul român”, este scris în comunicat. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×