Un om a murit la doar o săptămână de când a participat la protestul diasporei din Piața Victoriei! Martorii spun că acesta a avut probleme grave imediat după ce jandarmii au folosit gazul lacrimogen în piață!
Un bărbat de 62 de ani din Turnu Măgurele, județul Teleorman, a murit la o săptămână după ce a participat la protestul din Piața Victoriei. Un prieten apropiat al potestatarului mort susţine că după ce manifestanţii au fost atacaţi cu gaze lacrimogene, Ilie Gâzea ar fi vomitat sânge. Poliţia din Teleorman a înregistrat un dosar de moarte suspectă în acest caz.
Citește și Nora Dincă, victima gazului din Piața Victoriei! ”Psihopații criminali sunt puși șefi”
Protestatarul a murit la o săptămână de la protestul din Piața Victoriei
Poliţiştii din Teleorman au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani, care s-a simţit rău în urma protestului din 10 august din Capitală, şi au deschis un dosar penal.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi de reprezentanţii spitalului din Alexandria cu privire la decesul unui bărbat în vârstă de 62 de ani. Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru a se stabili cauza decesului.
“Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Turnu Măgurele, ar fi decedat în noaptea de 19 spre 20 august. În această dimineaţă (n.r.: luni), colegii noştri au deschis un dosar penal. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se stabili cauza decesului. Cercetările se efectuează sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria”, a declarat reprezentantul Poliţiei. La rândul său, directorul medical al Spitalului Alexandria, Valentina Roibu, a declarat, pentru MEDIAFAX că reprezentanţii unităţii medicale au solicitat deschiderea unei anchete pentru a nu exista vreo suspiciune.
“Am solicitat Serviciul de Medicină Legală şi Poliţia pentru a ridica orice suspiciune, să vedem ce a fost. Nu am avut de la aparţinători nicio solicitare, iar aparţinătorii nu ne-au declarat nouă nimic”, a declarat reprezentantul spitalului.
Ea a adăugat că starea pacientului era una degradată. “Pacientul s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Turnu Măgurele, de acolo, cu vărsături, cu sângerare, cu melenă hematemeză, a fost trimis către spitalul nostru. A fost internat în Serviciul de Terapie Intensivă, unde i s-au făcut toate cele, cu tratament maximal, respectând tot protocolul. În data de 19, a prezentat stop cardio-respirator, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi s-a declarat decesul. Pacientul era într-o stare destul de critică”, a mai spus Valentina Roibu.
Jandarmii au recunoscut că 452 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale
Reprezentanţii Jandarmeriei Române au susţinut sâmbătă, 11 august, o conferinţă de presă despre evenimentele violente petrecute cu ocazia protestului diasporei.
”Vreau să adresez mulțumiri publice către acei protestatari care i-au protejat pe jandarmii bătuți. Violențele au generat consecințe grave. 452 de persoane asistate medical la fața locului, 72 duse la spital, dintre care 11 jandarmi. Vă spuneam joi că există mesaje care instigă la ură și intoleranță și violență. Jandarmeria Română și-a adaptat dispozitivul să se poată interveni proporțional și gradual.
Dispozitivele de aseară au fost eminamente defensive, au fost acțiuni când forțele de ordine au fost atacate. Majoritatea televiziunilor au suprins imagini cu acele persoane care au încercat să pătrundă în sediul Guvernului. Este evident că blocarea circulației când numărul protestatarilor nu era mare, urmat de încercarea ruperii cordonului de jandarmi a fost o acțiune premeditată (…) Conform prevederilor legale, prefectul aprobă intervenția în forță. Aseară am primit aprobarea la ora 23.11. Din acel moment și până la ora 2.08 s-au luat măsuri pentru a fi evacuată zona. Jandarmii din dispozitiv au fost loviți cu pietre și alte obiecte contondente”, a precizat Jandarmeria.