99% dintre cei ucişi de coronavirus în Italia au avut şi alte boli! Care e vârsta medie a celor decedaţi

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 16:31
99% dintre cei ucişi de coronavirus în Italia au avut şi alte boli! Care e vârsta medie a celor decedaţi
99% dintre cei ucişi de coronavirus în Italia au avut şi alte boli! Care e vârsta medie a celor decedaţi Coronavirus Outbreak, Rome, Italy - 18 Mar 2020, Image: 507661775, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Luigi Mistrulli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Peste 99% dintre italienii ucişi de coronavirus au suferit cel puţin şi de o altă afecţiune, arată un studiu publicat de Autoritatea Medicală Naţională a Italiei. După ce numărul deceselor au explodat, autorităţile italiene au făcut mai multe studii pentru a înţelege mai bine efectul bolii asupra oamenilor, conform Bloomberg

99% dintre cei ucişi de coronavirus în Italia au avut şi alte boli!

Premierul Giuseppe Conte ia în calcul extinderea termenului de închidere a granţelor după începutul lunii aprilie, scrie La Stampa. Italia are mai mult de 31.500 de cazuri confirmate de coronavirus, fiind a doua ţară la nivel global din acest punct de vedere, după China.

Noul studiu arată de ce Italia are o rată de mortalitate atât de mare, 8%, mai mare decât în orice altă ţară. Institutul din Roma a examinat aproximativ 18% dintre cazurile fatale ale Italiei şi doar trei victime, 0,8% din total, nu sufereau de nicio altă boală.

Toate victimele sub 40 de ani din Italia au fost bărbaţi cu serioase probleme medicale

Aproape jumătate dintre cei decedaţi au suferit de măcar trei alte boli şi mai mult de un sfert au avut măcar una sau două probleme de sănătate. Mai mult de 75% au avut o tensiune mai mare decât normalul, 35% sufereau de diabet şi 33% de probleme de inimă.

Vârsta medie a celor care au murit de coronavirus în Italia este de 79,5 ani. Toate victimele din Italia care aveau sub 40 de ani au fost bărbaţi cu serioase probleme medicale. Conform fundaţiei GIMBO, aproximativ 100.000 de italieni au contractat virusul, iar în acest caz rata mortalităţii ar fi undeva la rata globală de 2%.

Între timp, situaţia din Peninsulă este critică. Italia a anunţat miecuri cea mai mare creştere zilnică a numărului morţilor din cauza COVID-19 – 475 de morţi într-o zi, dintr-un total de aproape de 3000 de la apariţia pandemiei în Italia, la finalul lunii februarie.

În România s-au înregistrat până acum 277 de îmbolnăviri

Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei a anunţat că personalul medical este la capătul puterilor: ”Sunt îngrijorat de posibilitatea ca ei să poată sucomba fizic şi psihologic, pentru că, dacă sucombă ei, ar fi cu adevărat o catastrofă”, a declarat la Radio Capital Attilio Fontana.

În România s-au înregistrat până acum 277 de îmbolnăviri cu coronavirus, iar 25 dintre cazuri au fost vindecate. Din fericire, niciun român nu s-a stins din cauza infectării cu COVID-19, însă patru dintre ei sunt la terapie intensivă.

Klaus Iohannis a decretat în România starea de urgenţă, care va fi până pe data de 14 aprilie. Şcolile şi universităţile vor fi închise până după Paşte, iar cetăţenii sunt rugaţi să rămână în casele lor şi să iasă doar în caz de maximă urgenţă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×