9 români din Vrancea s-au prezentat la medic, după ce s-au întors din Italia. Au fost plasați imediat în carantină

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/02/2020, 16:35
9 români din Vrancea s-au prezentat la medic, după ce s-au întors din Italia. Au fost plasați imediat în carantină
9 români din Vrancea s-au prezentat de bunăvoie la medic, după ce s-au întors din Italia. Sursa foto: capital.ro

Nouă români din Vrancea s-au prezentat la medic, după ce s-au întors recent din Italia. Oamenii sunt speriați de cazurile de coronavirus din italia, așa că s-au prezentat de urgență la medic, chiar dacă nu prezintă în prezent niciun simptom.

9 români din Vrancea s-au prezentat de bunăvoie la medic, după ce s-au întors din Italia

Reprezentanții Direcției de Sănătate din Vrancea spun că aceștia au cerut să fie luaţi în evidenţă, pentru că sunt speriaţi de ceea ce aud la televizor. Între timp, în Italia a fost anunțat al 6-lea deces din cauza coronavirusului.

”Niciuna din cele nouă persoane care s-au întors din Italia în ultimele zile nu prezintă semne de boală. Toate persoanele sunt în carantină, preventiv, la domiciliu. De obicei, ei (persoanele care s-au întors din Italia – n.red.) au cerut să fie luaţi în evidenţă, pentru că sunt speriaţi de ceea ce aud la televizor”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Cele 9 persoane vor rămâne în carantină timp de 14 zile

Potrivit sursei citate, persoanele vor rămâne în carantină pentru 14 zile, timp în care, dacă vor prezenta semne specifice bolii, vor fi internate la Focşani, într-un centru care s-a deschis special pentru această situaţie. Prefectul Gheorghiţă Berbece a convocat o întâlnire cu instituţiile abilitate în acţiunile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, informat Prefectura Vrancea.

Reprezentanţii Direcţiei pentru Sănătate Publică, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Primăriei Focşani spun că sunt pregătiți în cazul izbucnirii unei epidemii de coronavirus în județ.

La graniţă a fost instituit un prim filtru pentru a identifica eventualii purtători ai virusului, iar poliţiştii întreprind verificări în trafic asupra mijloacelor de transport în comun.

Autoritățile din Italia au anunțat recent că încă doi pacienți au murit în cursul zilei de luni, numărul victimelor ajungând la 6, din cauza coronavirusului. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 229.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×