70 de angajaţi de la Evidenţa Populaţiei București au intrat în izolare, după ce o femeie de 30 ani, gravidă, a fost depistată cu coronavirus

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
11/03/2020, 13:40
70 de angajaţi de la Evidenţa Populaţiei București au intrat în izolare, după ce o femeie de 30 ani, gravidă, a fost depistată cu coronavirus
70 de angajaţi de la Evidenţa Populaţiei București au intrat în izolare, după ce o femeie de 30 ani, gravidă, a fost depistată cu coronavirus. Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat, miercuri, că 70 de angajați de la Evidența Populației se află în izolare la domiciliu, în urma confirmării unui caz de coronavirus la o femeie de 30 de ani, angajată a instituției, nora bărbatului de la ADP sector 4.

Colegii femeii depistate cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu

În urma confirmării unui caz de coronavirus la o angajată a Evidenței Populației București, un număr de 70 de angajați se află în izolare la domiciliu, a anunțat, miercuri, primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Edilul a declarat că angajații izolați la domiciliu  vor beneficia de teste pentru a se vedea dacă sunt purtători ai viruslui COVID-19, după ce medicii au descoperit că o angajată a Evidenței Populației, nora bărbatului cu coronavirus de la ADP sector 4, este purtătoare de infecție.

Primarul Capitalei a mai precizat că la Primăria Capitalei a început dezinfecția spațiilor, informează Mediafax.

 „Toate cele 70 de persoane angajate la birourile de evidenţă a populaţiei au intrat de azi-dimineaţă (miercuri – n.r.) în izolare la domiciliu.  Li se vor face testele necesare şi procedăm deja la dezinfecţia tuturor birourilor, holurilor, toaletelor, intrărilor din zona de Evidenţă a Populaţiei”, a declarat Gabriela Firea.

Evidența Populație se va ocupa doar de urgențe

În aceste condiții, Gabriela Firea a declarat că doar urgențele vor fi rezolvate, în acest sens primarul luând legătura cu directorul de la Biroul de Evidenţă a Populaţiei, care va lucra de acasă.

„Va avea computer, aparat foto, ştampilă, registre, tot ceea ce este necesar pentru a elibera documentele care sunt urgenţe. Nu se închide activitatea, dar se lucrează de la domiciliu, pentru protecţia atât a cetăţenilor, cât şi a angajaţilor de la Biroul de Evidenţă a Populaţiei”, a precizat Firea.

Vă reamintim că o femeie de 30 de ani, însărcinată, a fost confirmată cu noul coronavirus, marţi, aceasta fiind angajată a Primăriei Capitalei. Femeia este nora bărbatului ce lucrează la ADP sector 4, infectat la rândul său cu noul coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×