6 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni! Familia studentei Aura Ion își strigă durerea

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 13:07
6 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni! Familia studentei Aura Ion își strigă durerea
6 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni. Sursa foto: adevarul.ro

Astăzi, 20 ianuarie, se împlinesc 6 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni, în care și-au pierdut viața doi oameni. Pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion au murit la ore bune după ce a avut loc tragicul accident, timp în care au așteptat sosirea salvatorilor.

6 ani de la accidentul aviatic din Munții Apuseni

Salvarea nu avea să vină pentru cei doi, deoarece au decedat între timp. Cei care au găsit victimele accidentului din Apuseni au fost însă localnicii, care i-au transportat cu căruțele până la poalele muntelui.

Familia studentei Aura Ion încă așteaptă să se facă dreptate pentru fiica lor. ”Încă un an peste accidentul aviatic din Munții Apuseni. Un an de liniște. Prea multă liniște în condițiile în care avem doi morți și niciun vinovat!

Familia Aurei Ion spune că aeronava nu avea verificările făcute

O anchetă ținută, încă un an, sub tăcere. Un dosar în care, 6 ani, nu s-a făcut NIMIC! Cât mai trebuie să aștept dreptatea?”, scriu rudele Aurei Ion într-un comunicat dat publicității.

Familia îndurerată acuză autoritățile deoarece aeronava cu care s-au prăbușit nu avea toate verificările tehnice oblicatorii pentru efectuarea misiunii.

”Acum „se lucrează” la ancheta ce îi vizează pe cei ce aveau responsabilități pentru declanșarea operațiunilor de alarmare din cadrul ROMATSA; pe medicii SMURD cu privire la intervenția medicală, la respectarea procedurilor, precum și la încetarea manevrelor de resuscitare și declararea decesului victimei;

pe pilotul Petrescu Răzvan și Școala Superioară de Aviație Civilă, pentru falsurile din documentația aeronavei BN2, întrucât aceasta nu avea, la data efectuării zborului, verificările tehnice obligatorii pentru desfășurarea misiunii”.

”20 Ianuarie 2020 – VREM DREPTATE PENTRU AURELIA ION! VREM DREPTATE PENTRU FAMILIA NOASTRĂ!

VREM DREPTATE PENTRU URMAȘII NOȘTRI! 2020 – un an care poartă amprenta lui 20, așa că, voi cei cu responsabilitatea dreptății, să vă amintiți de ziua de 20 Ianuarie 2014 la fiecare pas! Să vă amintiți că sunt doi morți care-și cer DREPTATEA!”, mai spune familia studentei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×