50 de citate puternice despre viață, timp și relații. Sunt atât de adevărate!

Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
01/02/2019, 15:09
50 de citate puternice despre viață, timp și relații. Sunt atât de adevărate! GALERIE FOTO
50 de citate puternice despre viață, timp și relații. Sunt atât de adevărate!

Iar citate? Asta o să zică mulți dintre voi. Sunt sute de site-uri care oferă sute de mii de citate. Și FANATIK.RO ți-a mai oferit citate. Citate despre viață, timp și relații. De ce să le citești? Pentru că au fost, mai sunt chiar oameni pe Pământul ăsta pe care i-a dăruit Dumnezeu cu o minte sclipitoare și a căror idei, păreri, convingeri despre viață, timp și relații sunt atât de adevărate și profunde încât au devenit citate, repetate și însușite de generații întregi.

FANATIK.RO îți oferă în continuare 50 citate despre viață, timp și relații, născute din mințile luminate ale unor oameni celebri, de la cel mai mare filosof chinez,  Confucius la genialul nostru folosof, scriitor și istoric Mircea Eliade, de la cel mai mare dramaturg englez, inegalabilul William Shakespeare la cel mai mare și extravagant savant al secolului trecut, germanul de origine evreiască  (cumplit paradox!) Albert Einstein. Citatele unor personaje… hai să le spune exotice, care nu s-ar prea integra în această galerie exclusivistă din punct de vedere intelectual, precum Mae West, Marilyn Monroe sau Bruce Lee nu fac decât să confirme vechiul nostru proverb „Nu știi niciodată de unde sare iepurele”

50 de citate puternice despre viață, timp și relații

„Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut” –  Confucius (551 î.Hr. – 479 î.Hr.)

„Prietenii sunt ca pepenii: încerci o sută şi alegi doi, trei” – Confucius

„Cel mai bogat om nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puțin” – Aristotel (384 î.Hr. – 322 î.Hr)

„Secretul vieții este să cazi de șapte ori și să te ridici de opt ori” – proverb japonez

„Înfrânge-ţi durerea, fii vesel de se poate, căci tot la zi ajunge şi cea mai lungă noapte” – William Shakespeare (1564 – 1616)

„Care ți-e datoria? Cerința zilei. Pentru a atinge țintele cele mai înalte și cele mai grele ale vieții, trebuie să te apropii de ele prin împlinirea scrupuloasă a sarcinii tale cotidiene” – Johann Wolfgang von Goethe (1749 – 1832)

„Prieten adevărat este acela care te sfătuiește de bine, iar nu acela care îți laudă nebuniile” – Anton Pann (1790 – 1854)

„Omul nu e făcut ca să se târască în noroi, ci ca să-și deschidă aripile” –  Victor Hugo (1802 – 1885)

„Viața-i o glumă foarte serioasă” – Victor Hugo

„Oamenii sunt atât de fericiți pe cât își propun să fie” – Abraham Lincoln (1809 – 1865)

„Viața poate fi înțeleasă numai privind înapoi, dar trebuie trăită numai privind înainte” – Soren Aabye Kierkegaard (1813 – 1855)

„Viata este un spital de nebuni în care fiecare pacient este obsedat de dorința de a schimba patul” – Charles Baudelaire (1821 – 1867)

„Muncește ca și cum nu ai avea nevoie de bani, iubeşte ca şi cum nu ai fi fost niciodată rănit, dansează ca şi cum nu te vede nimeni, cântă ca şi cum nu te-ar auzi nimeni, trăieşte ca şi cum ai fi singurul om de pe pământ” –  Mark Twain (1835 – 1910)

„Prefer să mor datorită pasiunii, decât din cauza plictiselii” – Émile Zola (1840 – 1902)

„Oamenii dau întotdeauna vina pe circumstanțe pentru a justifica cine sunt ei. Eu unul nu cred în circumstanțe. Oamenii care răzbat în această lume sunt cei care se ridică și cauta circumstanțele pe care și le doresc, iar dacă nu le găsesc, le creează” – George Bernard Shaw (1856 – 1950)

„Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume” – Mahatma Gandhi (1869 – 1948)

„Trăiește ca și cum ai muri mâine. Învață ca și cum ai trăi veșnic” – Mahatma Gandhi

„Fericirea apare atunci când ceea ce gândești, ce spui și ce faci e în armonie” – Mahatma Gandhi

„Când ajungem să ne întrebăm ce rost are viața, ne asemănăm cu măgarul orb ce învârte roata morii și care e foarte nedumerit la ce servește necontenita și dureroasa lui învârtire” – Nicolae Iorga (1871 – 1940)

„Mi-e teamă de ziua în care tehnologia va fi mai importantă decât relațiile interumane. În lume va exista atunci o generație de idioți” – Albert Einstein (1879 – 1955)

„Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista” – Albert Einstein

„Dacă vrei sa ai o viata fericita, leaga-o de un scop, nu de oameni sau de lucruri” – Albert Einstein

„Am avut nevoie de toată viaţa ca să înţeleg că nu trebuie să înţeleg totul” – René Coty (1882 – 1962)

„Trăiești doar o dată, însă dacă o faci cum trebuie, e suficient” – Mae West (1893 – 1980)

„Viața este jungla din spate și ținutuș necunoscut din față, care se dezvăluie clipă de clipă” –  Lucian Blaga (1895 – 1961)

„Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările şi obstacolele m-au întărit… Poate nu-ţi dai seama atunci când ţi se întâmplă, dar să ţi se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine” – Walt Disney (1901 – 1966)

„Când iei viața peste picior, îți pune piedici” – Tudor Mușatescu (1903 – 1970)

„Ironia supremă a vieții este că nimeni nu iese din ea în viață” – Robert Heinlein (1907 – 1988)

„Fiind atât de prețioasă, viața trebuie plătită scump” – Tudor Mușatescu

„N-am cerut vieții nimic.Tot ce am avut, i-am smuls. Și tot ce n-am avut, mi-a furat” – Tudor Mușatescu

„Fă astfel ca în loc de milă să impui respect” – Maica Tereza (1910 – 1997)

„Când nu mai poți să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată” – Maica Tereza

„Fii devotat lucrurilor mărunte, căci în ele stă puterea ta” – Maica Tereza

„Viața este 10% cum o primești  și 90% cum ți-o faci” – Mircea Eliade

„Mai bine o dragoste pierdută, decât una neavută” – Mircea Eliade

„După o anumită vârstă, toți oamenii au impresia că au naufragiat, că și-au ratat viața, că au trăit o viață idioată, absurdă, o viață care nu putea fi a lor, care nu putea fi decât viața altuia… pentru că avem o părere prea buna despre noi înșine și nu putem crede că dacă am fi trăit într-un adevăr viața noastră, ea ar fi putut fi atât de idioată” – Mircea Eliade

„Când simți că viața nu are niciun rost, gândește-te la cei ce mai au doar o zi de trăit” – Mircea Eliade

„Nu cedezi un petic de pământ fără să tragi un foc de armă” – Neagu Djuvara (1916 – 2018)

„Cel mai trist aspect al vieții este că știința acumulează cunoștinte mai repede decât acumulează societatea înțelepciune” – Isaac Asimov (1920 – 1992)

„Adevărata «măsură» a vieţii unui om nu se poate obţine decât prin «lipsa de măsură», dorind «fără măsură», îndrăznind «fără măsură», iubind «fără măsură»” – Octavian Paler (1926 – 2007)

„Știind că vom muri, să găsim în asta un argument pentru a iubi și mai mult viața” – Octavian Paler

„Dacă nu-mi poți suporta defectele, atunci cu siguranță nu-mi meriți calitățile” – Marilyn Monroe (1926 – 1962)

„Oamenii trebuie iubiți și lucrurile folosite. Haosul lumii de astăzi este pentru că iubim lucrurile și folosim oamenii” – Dalai Lama (născut pe 6 iulie 1935)

„Dacă iubești viața, nu risipi timpul, pentru că timpul este materia din care e făcută viața” – Bruce Lee (1940 – 1973)

„Este întotdeauna uimitor să afli că dragostea ta nu e la fel de atractivă pentru alţii, cum e pentru tine” – Salman Rushdie (născut pe 19 iunie 1947)

„Viata a fost întotdeauna o chestiune de alegere a momentului potrivit pentru a acționa” – Paulo Coelho (născut pe 24 august 1947)

„Fii realist, dorește-ți mereu imposibilul” – Paulo Coelho

„Alege un job pe care să îl iubești și apoi nu va mai trebui să muncești nici măcar o zi din viața ta” – Steve Jobs (1955 – 2011)

„Copilăria e cadoul pe care ni-l dă viaţă și apoi tot ea ni-l ia” – Horaţiu Mălăele (născut pe 1 august 1952)

„Construiește-ți visele tale sau cineva te va angaja să le construiești pe ale lui” – Farrah Gray (născut pe 9 septembrie 1984)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×