Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și foarte practic. Fanatik vă propune cinci rețete de ouă umplute cu pate și maioneză pentru masa de Paște. Sunt aspectoase, dar mai ales, delicioase.
Rețete de ouă umplute cu pate
Ingrediente pentru rețeta clasică de ouă umplute cu pate și maioneză:
- 10 ouă
- 1 pate de porc
- smântână
- ulei pentru maioneză
- 1 lingură muștar
Cum se prepară
Se fierb ouăle, se curăță, se taie în jumătăți, se scot gălbenușurile și se pun într-un bol separat. Se amestecă, apoi, toate gălbenușurile cu pateul și se umplu jumătățile cu aceasta pastă. Separat, se face o maioneză cu o lingură de muștar și smântână. Amestecul se toarnă într-un vas întins, iar ouale sunt aranjate cu umplutura în jos.
Ouă umplute cu ton
Ingrediente:
- 6 ouă
- o conservă de ton în ulei
- 3 lingui de ceapă
- 2 câței de usturoi pisați
- 1 linguriță muștar
- 3 linguri maioneză
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se fierb ouăle, se curăță, se taie în jumătăți, se scot gălbenușurile, se pun într-un bol separat și se fărâmițează cu furculiţa. Se adaugă tonul scurs de ulei şi restul ingredientelor. Se amestecă totul foarte bine și se umplu ouăle cu această compoziție. Seașează pe platou, peste un sos din maioneză și o jumătate de cană de iaurt.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Ouă umplute cu iaurt și cașcaval
Ingrediente:
- 20 de ouă
- 3 cutii iaurt
- 400 gr maioneză
- 6 linguri cașcaval ras
- 2 castraveciori murați tăiați mărunt
- 3-4 linguri mărar
- sare și piper
Cum se prepară
După ce ați fiert ouăle și le-ați lăsat să se răcească, se decojesc și se taie în jumătăţi pe lungime. Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt și maioneză. Se condimentează după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.
Ouă umplute cu prosciutto și parmezan
Ingrediente:
- 10 ouă
- 50 g prosciutto
- 4 linguri parmezan ras
- 2 linguri arpagic proaspăt
- 4 măsline verzi tăiate mărunt
- 3 linguri ardei roşu tocat
- 1 linguriţă de muştar
- 6 linguri de smântână
- 2 linguri de maioneză
- 1 cățel usturoi
Cum se prepară compoziția
Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se zdrobesc cu o furculiţă. Se adăugă ardeiul şi măslinele tocate mărunt, muştarul, smântâna, maioneza, usturoiul zdrobit și prosciutto tăiat mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează. Albuşurile se umplu cu acest amestec și deasupra se presară parmezan ras pe deasupra.
Ouă umplute cu macrou
Ingrediente:
- 1 conservă macrou file în ulei de floarea soarelui
- 5 ouă mari
- 1 castravete mic murat
- 10 capere conservate în sare
- 100-125 gr maioneză
- 1 linguriță plină cu patrunjel tocat
- sare și piper.
Ouăle se fierb până se întăresc, după ce se răcesc, se cureță, se tai în două pe lungime, se scot gălbenușurile și se pun într-un bol separat. Conserva de macrou se scurge foarte bine și se amestecă apoi cu toate gălbenușurile, castravetele murat tăiat în cubulețe mici, caperele, pătrunjelul, maioneza, sarea și piperul. Se umplu ouăle cu această pastă de macrou și se ornează cu feliuțe de măsline.