5 argumente pentru care Capricornul e considerat cel mai deștept semn zodiacal. Cel mai puternic: e guvernat de planeta Saturn

Dan Suta   
în Horoscop
27/10/2019, 14:00
5 argumente pentru care Capricornul e considerat cel mai deștept semn zodiacal. Cel mai puternic: e guvernat de planeta Saturn
Capricornul este considerat cel mai inteligent semn zodiacal. Sursa foto: toperfect.com

Capricornul este considerat cel mai deștept semn zodiacal, cel mai descurcăreț și truditor totodată.

Capricornul – nativul indestructibil

Acest nativ de pământ îi bate la orice oră din zi și din noapte pe ceilalți nativi la capitolul inteligență și nu vorbim aici despre lucruri învățate, despre cultură generală neapărat, ci despre inteligența aplicată.

Primul argument și poate că esențialul în înșiruirea noastră este protecția pe care i-o oferă planeta Saturn.

Dificil din fire, nu foarte vorbăreț și în niciun caz sufletul petrecerii, Capricornul reușește să stârnească reacții pozitive, dar mai ales negative printre cei din jur.

Mulți nu îl suportă pentru că îi învidiază mintea

Da, trebuie să recunoaștem, oricât ne-ar plăcea sau nu acești nativi că li se învârte rotița și știu mereu ce trebuie să facă pentru a le fi bine. Ba chiar avem multe de învățat de la el.

Primul argument că acest nativ este cel mai inteligent, după cum spuneam mai sus, este planeta care îl guvernează: Saturn. În astrologie, Saturn este cel care ne pune pe toți la treabă.

Este denumit și Marele Învățător, obiectul ceresc responsabil cu restricțiile, cu conștiinciozitatea, cu disciplina. Al doilea argument: are umor negru și este autoironic.

Se spune că cei mai deștepți oameni știu să râdă de ei înșiși, autoironia fiind una dintre calitățile cele mai mari ale oamenilor deștepți.

Capricornul, bun în munca de cercetare

Al treilea argument: o încredere în sine înnăscută, indestructibilă. Oamenii deștepți, chiar dacă nu sunt conștienți de inteligența lor, fără o stimă de sine suficient de mare nu vor putea realiza absolut nimic în viață.

Al patrulea argument: face conexiuni logice între situații și evenimente. Acesta este punctul lor forte. Capricornii ar putea fi foarte buni detectivi, procurori, polițiști sau jurnaliști de investigație.

Ultimul argument, dar nu cel din urmă: știu să cedeze atunci când trebuie. Nu degeaba spune și proverbul că omul deștept cedează. Își dau seama când își pierd timpul, extrem de prețios pentru ei și nu vor să piardă nicio secundă aiurea.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×