4 milioane de lei pentru Catedrala Neamului! Ajutorul vine de la Primăria Sectorului 5

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
28/11/2019, 16:39
4 milioane de lei pentru Catedrala Neamului! Ajutorul vine de la Primăria Sectorului 5 GALERIE FOTO
Catedrala Mântuirii Neamului - București, imagine din Iulie 2019. Sursa foto - facebook

Alți 4 milioane de lei merg la Catedrala Neamului! De data aceasta, suma va fi alocată din bugetul local pe anul 2019, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat recent de Consiliul Local. Vă readucem aminte că un ajutor substanțial a venit și de la Primăria Capitalei care a donat nu mai puțin de zece milioane de lei la începutul acestui an. La un pas a fost să dea bani și edilul Sectorului 1, dar consiliul s-a opus.

4 milioane de lei pentru Catedrala Neamului!

Trebuie specificat că până la finele anului trecut numai municipalitatea a acordat Patriarhiei Române, pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, peste 18 milioane de euro, conform unei informații aoferită publicului de site-ul Să fie Lumină. Primăriile de sector, 1, 2 și 5, au dat și ele peste 6 milioane de euro, iar Guvernul a contribuit cu peste 82 de milioane de euro. Un total ar ajunge la 121 de milione de lei donați către Biserică pentru această construcție.

Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost pusă în februarie 2011 și data finalizării sale era preconizată a fi la sfârșitul anului 2018. Pe 11 noiembrie 2016 a fost turnat la Innsbruck primul clopot al Catedralei Mântuirii Neamului. Acesta cântărește peste 25 de tone, și are un diametru de 3,35 metri, fiind cel mai mare clopot în mișcare din lume situat într-un edificiu de biserică. Pentru bronzul destinat turnării clopotului s-a folosit 78% cupru electrolitic și 22% staniu electrolitic.

Ajutorul vine de la Primăria Sectorului 5

Pe clopotul mare se regăsește basorelieful Patriarhului Daniel, cu scopul de a evidenția binecuvântarea acestuia pentru realizarea clopotelor. De altfel, Catedrala are cel mai mare clopot bisericesc din lume, depășind Saint Peter’s bell (Petersglocke) din Catedrala din Köln. Catedrala Mântuirii Neamului, cu hramul principal „Înălțarea Domnului” și hramul secundar Sf. Apostol Andrei, este una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume.

De altfel, aceasta a și fost inaugurată, pe 25 noiembrie anul trecut, deși lucrările nu erau terminate, și fără aviz ISU, după cum scria Recorder.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×