3 prăjituri numai bune pentru Postul Paștelui. Rețete simple și delicioase

Bogdan Solomon    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
02/03/2020, 15:26
3 prăjituri numai bune pentru Postul Paștelui. Rețete simple și delicioase
Această prăjitură cu bulion și gem este doar una din rețetele cu care te poți răsfăța în Postul Paștelui. Sursa foto: adevarul.ro

Chiar dacă ai intrat în Postul Paștelui și ți-ai propus să respecți cu sfințenie toate restricțiile sale care îți purifică atât trupul, cât și sufletul, știm că îți este poftă de ceva dulce. Nu te îngrijora, avem pentru tine trei rețete care sigur îți vor plăcea la nebunie, mai ales că sunt ideale pentru această perioadă.

Cele mai bune prăjituri pentru Postul Paștelui. Nu vor rezista prea multă vreme în farfurie

Pentru a obține un desert delicios nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie. Te vei convinge singur de aceste lucruri încercând preparatele pe care ți le-am propus. Vorbim despre trei prăjituri delicioase, numai bune de savurat în zilele de post. Asta pentru că nu conțin ingrediente la care te-ai hotărât să renunți până pe data de 9 aprilie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Prăjitură cu bulion și gem

Este cunoscută încă de pe vremea comunismului, când bunicile și mamele făceau adevărate minuni în bucătărie, chiar dacă nu aveau la dispoziție foarte multe ingrediente. Pentru a prepara această prăjitură vei avea nevoie de următoarele:

  • 15 linguri de ulei
  • 15 linguri suc de roşii/bulion
  • 5 linguri de zahăr
  • 500 g de făină
  • 1/2 linguriţă  de bicarbonat
  • esenţă de rom
  • sare
  • 1 l de apă
  • 4 linguri de zahăr
  • 200 g de griş

Mod de preparare

Pentru început, amestecă zahărul, uleiul, esenţa şi bulionul, până vei obţine o cremă spumoasă peste care adaugă treptat făina amestecată în prealabil cu bicarbonatul și sarea. Porționează apoi coca elastică rezultată în patru bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde şi se coace pe dosul tăvii (pudrat cu făină), în cuptorul încins la temperatură medie. Pentru fiecare foaie, timpul de coacere este de şapte minute.

Acum este momentul să pregătești crema, așa că amestecă apa şi zahărul şi pune la fiert împreună cu sarea şi coaja de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, poți să adaugi grişul, amestecând continuu. După fierbere, cât timp crema este călduţă, adaugă margarina şi zeama de lămâie şi amestecă foarte atent.

De îndată ce s-a răcit complet, adaugă nuca de cocos şi omogenizează. Pentru asamblare, pune prima foaie în tavă, peste care adaugă ½ din cremă. Urmează foaia a doua, peste care trebuie să pui gemul. Continuă cu o altă foaie, restul de cremă şi foaia finală, apoi lasă la răcit câteva ore şi porționează, după care este numai bună de savurat.

Prăjitură de ciocolată de post

Pentru acest desert care îți va răsfăța cu siguranță papilele gustative în zilele de post ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g caju
  • 60 g e cacao
  • 150 ml sirop de arţar
  • 60 ml ulei de cocos esenţă de vanilie, după gust
  • 30 ml zeamă de lămâie sare, după gust
  • 170 ml apă miere, opţional
  • fructe, opţional

Mod de preparare

Pui toate ingredientele într-un blender şi mixezi începând cu o viteză mică şi ajungând treptat la cea mai rapidă, până când amestecul devine omogen şi se transformă într-o pastă.

Torni conţinutul într-o tavă şi laşi la congelator câteva ore, în funcţie de cât de tare vrei să iasă prăjitura. Tai o felie şi laşi restul la rece, deoarece se topeşte foarte uşor. Serveşti cu miere şi fructe pe deasupra, dacă doreşti.

Tort de post, ca la mama acasă

Cu mere, biscuiţi pe post de blat, budincă de vanilie şi frişcă vegetală, în post se poate prepara chiar şi un tort cât se poate de gustos. Ai nevoie doar de:

  • un kilogram de mere rase, 300 de grame de biscuiţi de post
  • 200 de grame zahăr, o linguriţă de esenţă de vanilie
  • o linguriţă de scorţişoară
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • două plicuri de budincă, 3 grame de gelatină

Mod de preparare

Prepară un sirop din 600 ml de apă, zahăr, esenţă de vanilie și rom. Adaugă apoi merele rase, amestecate cu sucul de lămâie, scorţişoară și budincă de vanilie. Lasă-le pe toate la fiert timp de 10 minute la foc mediu, amestecând din când în când.

Gelatina se adaugă în ultimul minut de fierbere şi întreaga compoziţie se lasă apoi la răcit. Tortul se asamblează punând un rând de biscuiţi, un rând din crema de mere rase cu budincă de vanilie, biscuiţi, crema de mere şi, la final, încă un rând de biscuiţi.

Închide ×