Revelionul bate la ușă, iar musafirii mai că stau să-ți treacă pragul, iar tu încă nu ști cum să-i impresionezi? ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce 3 idei de aperitive pentru Revelion, mai ales dacă vrei să renunţi la tradiţionala de-acum salată de beof. Cu unul dintre aceste 3 aperitive vei reuși să îți impresionezi musafirii, dar pune bine celelalte două rețete, deoarece urmează ziua ta de naștere!
3 idei de aperitive pentru Revelion: aperitiv cu ardei gras și ansoa
Ingrediente:
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 ardei grasi rosii
- 100 g de ansoa
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de lapte
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de unt
În primul rând, se spală ardeii și se taie în patru. Se curăță bine de semințe, apoi se pun pe o tavă unsă cu unt sau ulei și îi dai la copt pentru 30-40 de minute, pană ce coaja se înmoaie. Între timp, fileurile de ansoa se pisează împreunî cu usturoiul. Pasta de pește se călește în unt, amestecat cu uleiul de măsline, la foc moderat. Adăugăm laptele și pătrunjelul tocat și amestecăm ușor, în timp ce se află pe foc. Se scot ardeii din cuptor, se lasă la răcit, se curăță de coajă, se umplu cu pasta de anșoa și se modelează rulori. Să vină Revelionul!
Gogosi de cartofi umplute cu carne tocată:
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 1 lingură de lapte
- 1 linguriță de sare
- 2 ouă, 2-3 lingurițe de pesmet
- 400 g de carne tocată (porc, vită, pasăre)
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei gras
- 2 linguri de bulion
- ulei
În primul rând, curățăm cartofii, îi tocăm în cuburi și îi fierbem. Se pasează și se amestecă cu ouăle bătute, iar dacă compoziția este prea moale, atunci adăugăm o lingură, două de pezmet. Între timp, tocăm ceapa, ardeiul, pe care le amestecăm cu carnea tocată. Se prăjește totul în tigaie, doar până prinde o culoare aurie. După aceea, facem niște gogoși din cartofi, pe care le umplem cu carnea tocată, după care se mai prășesc pentru câteva minute. Să vină Revelionul!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Pachetele cu brânză
Ingrediente pentru clătite
- 50 gr faina
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 50 ml apa minerala
- 1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)
- ½ lingura ulei
- Un praf de sare
Pentru umplutură
- 2 linguri muțtar
- 2 linguri ketchup
- 70 gr pastă de roșii
- 100 gr brânză topită
- 6 linguri boabe de porumb (din conserva)
În primul rând, facem clătitele. Se amestecă făina cu sarea, apoi adăugăm ouale, 50 ml lapte și 1 lingură ulei și amestecă bine. Î timp ce amestecăm, se adaugă încet apa minerală și laptele rămas, până se obține un aluat subțire și omgen. Se adaugă ierburile și se amestecă din nou. Se dă la frigider 30 de minute. Se prăjesc apoi în tigaie câte o clătită.
Pentru umplutură, se încinge cuptorul. Amestecăm toate ingredientele, apoi se împarte compoziția obținută în centrul celor 4 clătite. Se prinde apoi fiecare clătită ca un sac și se leagă cu câte o iarbă sau chiar ață. După aceasta, se pun clititele pe o tavă și se dau la cuptor pentru 15 minute. Să vină Revelionul!