26 de kilograme de cocaină, descoperite într-un camion cu banane, în Franța. Șoferul a fost arestat

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
21/01/2020, 16:46
26 de kilograme de cocaină, descoperite într-un camion cu banane, în Franța. Șoferul a fost arestat
Captură imensă de droguri într-un camion care transporta banane, în Franța. Sursa foto: pixabay.com

Vameșii francezi au confiscat aproximativ 26 de kilograme de cocaină care erau ascunse îîntr-un camion frigorific care transporta banane pe ruta Barcelona – Luxembrug. Captura imensă a fost descoperită săptămâna trecută, în Franța, la un control de rutină.

Captură imensă de cocaină, într-un camion cu banane

26 de kilograme de cocaină care au valoare de piață de aproximativ două milioane de euro au fost confiscate de vameșii francezi în urma unui control asupra unui camion care transporta banane. Drogurile au fost confiscate pe o autostradă din apropiere de Gye (est), Franța, săptămâna trecută.

Șoferul de naționalitate turcă, în vârstă de 52 de ani, transporta banane pe ruta Barcelona – Luxemburg. Bărbatul a fost arestat de autoritățile franceze și urmează să ajungă în fața instanței de judecată miercuri, 22 ianuarie 2020.

„Este vorba despre o captură de 26 de kilograme de cocaină ascunse într-o încărcătură de banane. Şoferul este turc şi domiciliat la Rotterdam”, a declarat procurorul din Nancy (est) Francois Perain, relatează publicaţia l’Est Republicain.

Captură uriașă de droguri și în Uruguay, la finalul anului trecut

Cu doar câteva zile înainte de încheierea anului 2019 autoritățile din Uruguay au anunțat că au confiscat o captură uriașă de droguri. Operațiunea considerată cea mai mare lovitură din istoria țării a dus la confiscarea a 6 tone de cocaină care erau ascunse în patru recipiente de făină de soia.

Captura uriașă de cocaină a fost descoperită după ce scanerele din portul Montevideo au arătat „anomalii” în containerele pentru făină. În fiecare dintre cele patru containere s-au găsit peste 3.000 de pachete de cocaină, fiecare cântărind 1,1 kilograme.

Ofițerii navali și Poliția de Frontieră au declarat că drogurile urmau să ajungă în mai multe orașe de pe teritoriul țării, în special în Lome, capitala statului Togo. Autoritățile au estimat că valoarea totală la care se ridică captura de droguri este de 1,3 miliarde de dolari.

Autoritățile din Uruguay au mai declarat la vremea respectivă că nu se știe locul de proveniență al drogurilor, dar că acestea au fost încărcate în camioane la o fermă din Soriano. Oamenii legii au descins la ferma respectivă imediat și patru persoane au fost arestate.

Mai exact,proprietarul fermei din Soriano, fiul acestuia și alți doi angajați au ajuns pe mâinile anchetatorilor. De asemenea, autoritățile au mai stabilit că drogurile urmau să fie încărcate pe o corabie înregistrată în Italia.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×