Traficanții care au fost prinși cu peste 2,3 tone de cocaină au primit 112 ani de închisoare!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/10/2018, 08:58
Traficanții care au fost prinși cu peste 2,3 tone de cocaină au primit 112 ani de închisoare!
Echipaj de jandarmi

Traficanții care au uimit România, ce au fost prinși cu peste 2,3 tone de cocaină, au primit 112 ani de închisoare! Șase la număr, cetățeni străini, au fost prinși în fapt în anul 2016. Aceștia depozitaseră peste 2,3 tone de cocaină într-un loc din Eforie Nord, iar valoarea ei era de peste 625 de milioane de euro, astfel încât consecința faptelor lor a constat într-un număr de ani de închisoare record: 112.Potrivit cancan.ro, povestea lor a început în luna iunie, când procurorii DIICOT i-au arestat pe cei șase pentru: infracțiuni de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional, trafic intenațional de droguri de mare risc și, în cele din urmă, complicitate la tentativă de trafic internațional de droguri de mare risc.

Se pare că România era zona de tranzit prin care trebuia să treacă transportul de cocaină, care era venit tocmai din Columbia. În acea perioadă, procurorii DIICOT au declarat numele inculpaților și genul de import pe care aceștia l-au folosit drept paravan: banane. ”În perioada aprilie – iunie a anului 2016 (…) au introdus în România, prin Portul Constanţa, fără drept, cantitatea de aproximativ 2.500 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spaţii special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operaţiuni de import – export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România).

Traficanții prinși cu peste 2,3 tone de cocaină au primit 112 de ani de închisoare

Traficații care au socat România, fiind prinsi cu peste 2,3 tone de cocaina, au primit 112 ani de închisoare
Cele peste 2,3 tone de cocaină

Tot astfel, în perioada 21.06.2016 – 29.06.2016, activitatea infracţională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpaţii Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas şi Miceika Tadas au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2.500 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcţionate către Europa de Vest”, au precizat oamenii legii.

Astfel că, în urma încercării lor de a se îmbogăți, s-au ales cu un total de 112 ani de închisoare. Astfel, pentru infracțiunile enumerate mai sus, aceștia au primit: Kaabouni Mimoun- 19 ani și 4 luni de închisoare, Narvaez Ramon Diego – tot 19 ani, dar alături de 5 luni, Mikailionis Nerijus- 18 ani și 5 luni, Laurincikas Audrius-tot 18 ani și 5 luni, Gaidamavicius Vygantas- tot aceeași pedeapsă ca a celor numiți anterior și Miceika Tadas- 18 ani și 6 luni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×