180 de români blocați pe aeroportul din Liege după ce cursa lor a fost anulată. Kovesi, printre pasageri. Reacţia fostei şefe DNA şi a Wizz Air- UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
20/12/2019, 18:04
180 de români blocați pe aeroportul din Liege după ce cursa lor a fost anulată. Kovesi, printre pasageri. Reacţia fostei şefe DNA şi a Wizz Air- UPDATE GALERIE FOTO
Pasagerii și-au petrecut noaptea în aeroportul din Liege. Sursa foto - digi24.ro

180 de români sunt blocați pe aeroportul din Liege! Mai exact, călătorii unei companii low-cost care aveau bilete de avion cumpărate pentru a pleca din Belgia către Cluj-Napoca sunt blocați de joi seară pe acest aeroport. După 20 de ore întârziere, românii au ajuns înapoi în ţară.

UPDATE, ora 18.05: Wizz Air a emis un comunicat după incidentul din Belgia: ”Zborul Wizz Air W6 3352 de la Bruxelles Charleroi la Cluj-Napoca din 19 decembrie a suferit o întârziere semnificativă din cauza sosirii întârziate a aeronavei de pe zborul anterior, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile din Cluj-Napoca.

Zborul W6 3352 a fost operat de la Aeroportul Liege și a decolat pe 20 decembrie la 11:28, ora locală. Pasagerii afectați au fost informați și li s-a oferit cazare la hotel, programarea pe un zbor alternativ în funcție de disponibilitate, rambursarea totală a sumei achitate pentru bilet sau rambursarea în proportie de 120% sub formă de credit pentru rezervări viitoare.

Pasagerii primesc informații despre drepturile pe care le au pe un document tipărit, dar și pe adresa de e-mail pe care au furnizat-o în timpul rezervării. În documentul furnizat, dar și în e-mailul primit, pasagerii pot regăsi un număr de telefon (diferit față de cel obișnuit de relații clienți de pe site-ul wizzair.com) unde pot apela pentru asistență.

Situația creată este rezultatul condițiilor meteo de pe anumite aeroporturi din România, care afectează operațiunile în ultimele zile. Wizz Air a inițiat acțiuni specifice situațiilor excepționale și depune toate eforturile pentru ca pasagerii să fie informați și să primească actualizări cu privire la evoluția situației.

Condițiile meteorologice sunt în afara controlului companiei, iar Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră.”


UPDATE, ora 17.43: Codruţa Kovesi a reacţionat după ce a ajuns în ţară: „Bine că am ajuns acasă, am stat peste 20 de ore, de joi de la ora 14.00, după check-in ne-au anunţat că avionul are 3 ore întârziere, apoi alte două ore jumătate.

La ora 22.00 ne-au anunţat că trebuie să ne mutăm pe aeroportul din Liege, iar check-in, bagaje, ne-au dus într-un terminal mai izolat şi ne-au spus că s-a anulat zborul, asta în jurul orei 2.00 noaptea.

Am depus o plângere (pentru despăgubiri – n.r.), aştept să văd reacţia companiei la sesizarea pe care am depus-o. Am fost 181 de pasageri, unii erau cu bebeluşi, au rămas fără lapte, nu era nimic deschis să cumpere de mâncare.

Erau şi două persoane cu cârje, bolnavi, care aveau anumite nevoi, nu a venit nimeni de la companie să ne explice ce se întâmplă, nu am ştiut dacă mai plecăm sau nu”, a spus Kovesi, potrivit mediafax.ro.


180 de români blocați pe aeroportul din Liege!

Pasagerii au spus că au fost anunțați abia la 2 noaptea că le-a fost anulată cursa. Nouă cursa este programată să decoleze în jurul orei 11.30. Conform celor de la Digi24, printre pasageri se află și fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

Sursa citată a reușit să stea de vorbă cu o româncă aflată acolo. Aceasta a povestit că au primit de la reprezentanții aeroportului pături și mai multe sticle de apă. În ce privește compania care trebuia să asigure zborul, aceasta nu a putut fi contactată de nimeni.

Cursa lor a fost anulată fără nicio explicație

În ciuda faptului că aproape toți pasagerii au încercat să sune și să lămurească problema, la sediul central nimeni nu a răspuns. Un robot a preluat apelul, dar de fiecare dată convorbirea se încheia brusc.

Vă readucem aminte că European Movement International (EMI) a organizat de curând gala premiilor Women of Europe 2019. În cadrul acestui eveniment Laura Codruța Kovesi, actualul șef al Parchetului European (PPEO), a primit premiul „Femeia la Putere”.

Kovesi s-a arătat foarte fericită de distincția primită: „Sunt foarte onorată să primesc acest premiu și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea.

În opinia mea, a fi puternic înseamnă a câștiga încrederea oamenilor și, mai important decât atât, a reuși să o păstrezi. În linia mea de lucru, poți face acest lucru numai lucrând profesionist, fiind consecvent și respectând legea în orice moment.

Acest premiu aparține în egală măsura tuturor persoanelor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene.

Aș dori să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei de-a lungul anilor. Pentru a merge mai departe, trebuie să lucrăm pentru promovarea egalității, a dreptății și a statului de drept, așa cum a făcut Mișcarea Europeană în ultimii 70 de ani”, a declarat Kovesi.

Rămâne de văzut dacă Laura Codruța Koveși se va prezenta la aeroportul din Liege la ora 11.30, oră la care este programată decolarea sau noul șef procuror european a ales între timp să își continue călătoria într-o altă formă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×