18 persoane s-au ales cu dosare penale pentru că nu au respectat măsurile privind COVID-19

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 15:57
18 persoane s-au ales cu dosare penale pentru că nu au respectat măsurile privind COVID-19
Dosare penale pentru 18 persoane care nu au respectat măsurile în legătură cu COVID-19. Sursa foto: Hepta.ro

Autoritățile din țara noastră nu au glumit când au anunțat măsuri radicale în privința persoanelor care nu respectă măsurile impuse privind epidemia de coronavirus  și 18 persoane s-au ales până la ora actuală cu dosare penale. Aceste persoane au părăsit locul de izolare și cel mai probabil au transmis mai departe boala.

Dosare penale pentru persoanele care nu au respectat măsurile în legătură cu COVID-19

18 dosare penale au fost deschise de autoritățile din țara noastră pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii coronavirusului după ce au părăsit locul unde se aflau în izolare, în condițiile în care în momentul de față în țara noastră se află în auto-izolare 12.789 de persoane, iar alte 15 au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19.

Despre cel mai „fierbinte” subiect al ultimelor luni a vorbit și doctorul Horațiu Moldovan care a declarat că persoanele care nu respectă măsurile impuse de autorități se aleg cu o amendă care poate ajunge până la valoarea de 20.000 de lei sau chiar pot ajunge în spatele gratiilor.

„Persoanele care nu respectă regimul de izolare sau de carantinare sunt sub incidenţa legii. Iar dacă este vorba de o contaminare, de o disipare dovedită a acestui virus, este chiar vorba de legea penală. Există art. 352 CP caresancţionează. Se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la şase luni sau cu amendă până la 20.000 de lei”, a explicat dr. Horaţiu Moldovan, potrivit dcnews.ro.

6 chinezi au dosar penal după ce au părăsit hotelul din Slatina

„E de competenţa organelor respective să analizeze aceste cazuri. Sunt convins că organele Ministerului Afacerilor Interne îşi fac datoria în acest sens”, a mai adăugat medicul pentru sursa menționată mai devreme.

Printre cele 18 persoane care au dosar penal pentru că au încălcat măsurile impuse de autorități în ceea ce privește epidemia de coronavirus se numără și 6 cetățeni chinezi care se aflau în izolare într-un hotel din Slatina. În aceeași zi în care au încălcat măsura chinezii s-au cazat la un hotel de pe raza localității Drăgășani, județul Vâlcea.

„Cele 6 persoane nu au manifestat simptome și nu provin din zona afectată a Chinei. Totuși, reprezentanții DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel.  

În data de 28 februarie a.c. aceștia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înștiința instituțiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizați că cei 6 cetățeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localității Drăgășani și imediat, au înștiințat reprezentanții DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică, citat de digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×