12 companii se bat să câștige licitația pentru lotul 3 al autostrăzii A0 – Nord: aproape 100 de milioane de euro pentru 8,6 km

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 21:48
12 companii se bat să câștige licitația pentru lotul 3 al autostrăzii A0 – Nord: aproape 100 de milioane de euro pentru 8,6 km
12 companii se bat să câștige licitația pentru lotul 3 al autostrăzii A0 - Nord *foto: forum peundemerg.ro

12 oferte au fost depuse marți  pentru proiectarea şi execuţia lotului 3 al centurii de nord a Capitalei, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. Proiectul a fost estimat la 466,3 milioane lei (97,6 milioane euro), fără TVA.

Au fost depuse ofertele pentru lotul 3 al centurii de nord a Capitalei

Marți a avut loc la CNAIR depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului care presupune proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia autostrăzii de centură Bucureşti – Sector Centura Nord  – Lot 3: km 39+000-km 47+600, în lungime de 8,60 km.

Până la termenul limită de depunere au depus oferte următoarele companii: Aktor Societate Tehnica Anonima (AKTOR S.A.), China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC), asocierea Constructii Erbasu – Vahostav SK – Danube Total Grup – Concelex, FCC Construccion,  IC Ictas Insaat Sanayi Ve Ticaret, asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Retter Projectmanagement, Intracom Constructions Societe Anonyme Technical and Steel Constructions (INTRAKAT), Mapa Insaat Ve Ticaret, asocierea Max Boegl Romania – IBB-HIB RomaniA – MAX BÖGL STIFTUNG & Co., Nurol Insaat ve Ticaret, Sinohydro Corporation Limited, asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.

Comisia de evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentaţiei de atribuire şi cu legislaţia în vigoare în domeniul achiziţiilor publice.

„Durata contractului este de 30 luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie. Garanţia lucrărilor este între 5 şi 10 ani, în funcţie de perioada ofertată în cadrul factorului de evaluare”, se arată în comunicatul Companiei.

Al treilea lot din A0 – Nord care este scos la licitație

Traseul Lotului 3 are o lungime de 8,6 km și se desfășoară pe raza județului Ilfov între DN2, în dreptul localității Afumați și DN3 în zona Cernica. De-a lungul traseului va fi amenajat un nod rutier la intersecția cu DN2 București – Urziceni la km. 40+230. De asemenea, în cadrul contractului vor fi construite 7 pasaje.

Lotul 3 este al treilea care a fost pus la licitație de către autorități, după lotul 1, care se întinde de la DJ601 până la DN1, în zona localității Corbeanca, pe o lungime de 17,5 km și lotul 2, care are 19 km și se întinde de la Corbeanca până la DN2 – Afumați.

Singurul lot care nu a fost încă licitat este lotul 4, care merge de la DN3 – Cernica și face joncțiunea cu A2.

Autostrada A0 este compusă din două segmente, Nord și Sud, și este menit să înlocuiască actuala șosea de centură, care este depășită, neglijată și care pe alocuri are doar o singură bandă, fapt ce creează multe ambuteiaje.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×