11 citate puternice despre iubire. Te inspiră dacă ai probleme în dragoste

Ana Chivu   
în Stiri mondene
25/03/2019, 21:08
11 citate puternice despre iubire. Te inspiră dacă ai probleme în dragoste GALERIE FOTO
11 citate extrem de puternice despre iubire

Iată 11 citate extrem de puternice  despre iubire care îți vor însenina ziua sau te vor face să răzbați într-o situație complicată amoroasă în care poate te afli. Toți marii scriitori și toate geniile din lume au avut printre cele mai discutate subiecte iubirea. De unii a fost definită, iar de alții, trăită fără înțeles. Unii și-au dat viața pentru o iubire, alții au trăit tânjind la ea tot restul vieții. „Lumea conștiinței este făcută din dragoste!”

11 citate puternice despre iubire

1. “A iubi inseamna a suferi. Si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca”. (Emil Cioran)

2. Condiția dragostei este să caute, nu să descopere, să vrea să știe, fără să afle, să fie ritmul unei continue mișcări spre un orizont mereu văzut, dar mereu îndepărtat. Mai mult decât curiozitate: nostalgie. (Ionel Teodoreanu)

3. Brațele dragostei te cuprind cu tot prezentul tău, cu trecutul și viitorul tău. (Antoine de Saint-Exupery)

4. E periculos să iubești! Iubirea e ca un drog. La început ai senzația de euforie, de abandon total. Apoi, a doua zi, vrei mai mult, încă nu e un viciu, dar îți place senzația și îți închipui că o poți ține sub control. Te gândești la persoană iubită vreme de două minute și uiți de ea vreme de trei ore. În scurt timp însă, te obișnuiești cu acea persoană și începi să fii complet dependent de ea. Acum te gândești la ea trei ore și o uiți două minute. Dacă ea nu e lângă tine, încerci aceeași senzație ca și drogații când nu își obțin drogul. În acel moment, așa cum drogați fură și se înjosesc ca să facă rost de ceea ce le trebuie, și tu ești dispus să faci orice pentru dragoste! (Paulo Coelho)

11 cele mai puternice citate despre iubire
11 cele mai puternice citate despre iubire

„În iubire ne gustăm pe noi înșine”

5. Nici un alt sentiment nu-l face pe om să-și schimbe opiniile ca iubirea; căci noile păreri sunt de cele mai multe noi emoții. Ele nu sunt rezultatul gândirii, ci al pasiunii. (Somerset Maugham)

6. În iubire ne gustăm, ne savurăm pe noi înșine, ne încântăm cu voluptățile tremurului nostru erotic, din acest motiv, iubirea este cu atât mai intensă și mai profundă cu cât distanța de persoană iubită e mai mare. (Emil Cioran)

7. Dragostea este primul lucru capabil să schimbe total viața unei persoane de la o clipă a alta. (Paulo Coelho)

8. Te iubesc mult, cum n-am mai iubit niciodată și tocmai de aceea plec pentru că, dacă aș rămâne visul s-ar transforma în realitate, în dorința de a poseda, de a dori ca viața lui să fie a mea. În fine, toate lucrurile care transformă dragostea în sclavie. E bine să avem grijă de ceea ce luam cu noi din viață. (Paulo Coelho)

9. Cel ce iubește niciodată nu poate urî, chiar de ar fi orișice împrejurare, și aceasta este tocmai cel mai mare bun al dragostei. (Sfântul Ioan Gură de Aur)

10. Suntem cu toții puțin ciudați. Și viața este puțin ciudată. Iar când întâlnim pe cineva a cărui ciudățenie este compatibilă cu a noastră, creem cu el o conexiune și o ciudățenie mutual satisfăcătoare pe care o numim dragoste. Dragoste adevărată. (Robert Fulghum)

11. Tulburată, este o mare hrănită cu lacrimile celor ce se îndrăgesc. Și încă ce mai e? E nebunia cea mai înțeleaptă, fierea ce înăbușă, dulceață ce ne mântuie. (William Shakespeare)

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×