GALERIE FOTO. Cum a fost ziua „Fără pantaloni la metrou”, în Bucureşti

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
10/01/2016, 19:20
GALERIE FOTO. Cum a fost ziua „Fără pantaloni la metrou”, în Bucureşti GALERIE FOTO

UPDATE. Zambete, apreciere sau indignare au starnit, duminica, mai multi tineri care au renuntat la pantaloni in favoarea pantalonilor scurti la metroul bucurestean in scop caritabil.

E pentru a doua oara cand este organizat evenimentul „No Pants Subway Ride” („Fara pantaloni la metrou”). Zece tineri au atras privirile bucurestenilor care au circulat cu metroul pe ruta Piata Unirii – Pipera si inapoi. Ei si-au donat pantalonii si au decis sa mearga in boxeri sau pantaloni scurti pentru a atrage atentia asupra persoanelor nevoiase.

Tinerii au ascultat muzica in metrou, au citit, iar unii dintre ei si-au facut selfie.

„Scopul acestei actiuni este de a face oamenii sa zambeasca, sa descretim fruntile, dar si sa strangem ceva haine pe care le vom dona unei case de copii. (…) Majoritatea oamenilor erau amuzati, se uitau si apoi reveneau la rutina. Noi vrem sa scoatem lumea din rutina facand chestii distractive”, a declarat co-organizatorul evenimentului Florin Badita.

El a precizat ca se astepta la un numar mai mare de participanti, iar cei de la Metrorex nu „le-au mai facut atat de multe probleme ca anul trecut”.

Unul dintre participanti a spus ca si-a donat pantalonii si va merge in boxeri acasa, adaugand ca „nu il intereseaza cum il trateaza oamenii din metrou”. El a spus ca este prima data cand participa la un astfel de eveniment si a aflat de pe Facebook.

Initiativa reprezinta putina nebunie, dar si distractie, a afirmat Sergiu. „Aducem un zambet pe fetele oamenilor care merg cu metroul si totodata aducem si putina iritatie pentru cei mai in varsta care apreciaza gestul ca unul dizgratios. Daca ar sti cu adevarat scopul, cu siguranta ar fi ok”, a afirmat tanarul.

Cateva doamne care calatoreau cu metroul se intrebau daca nu cumva le este frig tinerilor. O tanara facea poze, ea a spus ca ii place initiativa, dar nu ar avea curaj sa calatoreasca cu metroul fara pantaloni. Doi straini au afirmat ca au auzit de eveniment la stiri, dar nu stiau care este scopul. Ei au spus ca este amuzant.

Fiecare face cum vrea, este o tinuta de casa, nu de strada, a replicat o alta doamna.

„Nu imi place sa umble in chiloti sau pantaloni scurti. Este lenjerie intima. Nu ma deranjeaza, dar nu mi se pare ok”, a comentat o doamna mai in varsta.

In schimb, bodyguardul de la metrou a cerut presei autorizatie sa filmeze indicand regulamentul trenului, care spune ca fotografierea si filmarea sunt interzise la metrou.

sursa FOTO: Catalin Stefan, Florin Badita

Ineditul eveniment „No Pants Subway Ride” va avea loc, duminica, in Capitala, participantii fiind invitati sa circule fara pantaloni cu metroul bucurestean, dar si sa doneze haine, informeaza organizatorii.

„Evenimentul ‘No Pants Subway Ride’ (‘Fara pantaloni la metrou’), care are loc la nivel mondial incepand din 2002, se va desfasura pentru a doua oara consecutiv in Bucuresti, duminica, de la ora 15:00, iar intalnirea se va face la gura de metrou de langa Starbucks (de la Piata Unirii), unde locuitorii orasului sunt invitati sa se plimbe cu metroul fara sa poarte pantaloni, cu mentiunea importanta de a veni in boxeri sau pantaloni scurti, nu in chiloti tanga sau tetra”, anunta organizatorii pe Facebook.

Ei fac un apel catre cei interesati de acest eveniment sa aduca haine pe care sa le doneze, scrie ziare.com.

„Oricine are haine prin casa de care nu mai are nevoie sau care au ramas mici, le pot aduce intr-o punga separata si ni le pot oferi pentru a le da mai departe spre donatie catre un camin care se ocupa de persoane nevoiase. Doar pentru ca facem evenimente pentru distractie, nu inseamna ca nu ne preocupam si de partea sociala”, se mai arata in mesajul publicat online.

Participantii trebuie sa aiba la ei un rucsac sau o sacosa pentru a depozita pantalonii, o cartela de acces la metrou sau bani pentru ea si „mult entuziasm”. De asemenea, acestia trebuie sa poarte haine obisnuite de iarna (palarie, caciula, manusi etc.).

Participantii la manifestare isi vor scoate pantalonii in interiorul statiei de metrou, inainte de a intra in vagoane.

Ei trebuie sa se poarte cat mai normal posibil si sa nu interactioneze cu alti participanti la eveniment pe care nu ii cunosc. „In cazul in care sunt intrebati de oameni de ce circula in acest mod, ei le vor spune acestora ca ‘au uitat pantalonii acasa’ si, da, le este ‘un pic rece’. De asemenea, trebuie sa insiste ca este o coincidenta faptul ca si alte persoane si-au uitat in aceeasi zi pantalonii acasa”, adauga organizatorii.

De asemenea, participantii trebuie sa stea in vagon ca de obicei. Pot citi o revista sau o carte sau sa aiba activitatile pe care le au de fiecare data cand circula cu metroul.

Evenimentul „No Pants Subway Ride” urmeaza sa se desfasoare si la New York, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Boston, Brisbane, Copenhaga, Helsinki, Lisabona, Londra, Los Angeles, Madrid, Miami, Montreal, Paris, Praga, Riga, Roma, San Francisco, Stockholm, Sydney, Toronto, Vancouver si Washington DC.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×