25 octombrie, Ziua Armatei Române! Unde au loc ceremonii militare şi religioase!

Filon Stan   
în Hotnews
25/10/2017, 11:18
25 octombrie, Ziua Armatei Române! Unde au loc ceremonii militare şi religioase!

Ziua Armatei Române este marcată miercuri prin ceremonii militare şi religioase, depuneri de coroane la mormintele şi monumentele dedicate eroilor, precum şi prin manifestări culturale tematice. Preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia militară care va avea loc în Parcul Carol din Capitală, de la ora 15,00. În fiecare an, pe data de 25 octombrie este arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, se ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi vor fi organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în toate garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţii şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării, potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Premierul Mihai Tudose va fi prezent la Carei, în judeţul Satu Mare, unde la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” va avea loc, de la ora 12,00, o ceremonie militară de depunere de coroane de flori. După-amiază, de la ora 15,00, şeful Guvernului va participa la ceremonia militară organizată cu prilejul Zilei Armatei României la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I din Bucureşti. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Ziua Armatei Române! Marina Militară organizează festivităţi comemorative

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, va participa la manifestările organizate la Păuliş, Carei şi Bucureşti.

Potrivit MApN, începând cu ora 8,30, ministrul Fifor va fi prezent la ceremonia militară de depunere de coroane de flori de la Monumentul Eroilor din Păuliş, judeţul Arad, iar de la ora 11,30, la manifestările de la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”, din Carei, judeţul Satu Mare.

În Bucureşti, ministrul apărării va participa, începând cu ora 15,00, la o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, precum şi la depunerea jurământului militar de către studenţi şi cursanţi din instituţii militare de învăţământ.

De la ora ora 17,00, Fifor va susţine o videoconferinţă cu militarii români aflaţi în teatrele de operaţii iar de la ora 21,45 va asista la un concert al Muzicii Reprezentative a MApN desfăşurat la Berăria H, din Parcul Herăstrău.

Marina Militară organizează ceremonialuri şi festivităţi omagiale dedicate cinstirii memoriei eroilor care şi-au jertfit viaţa sub drapelul de ţară în garnizoanele militare Constanţa, Mangalia, Brăila, Babadag şi Tulcea. Potrivit Statului Major al Forţelor Navale Române, la Constanţa, în Piaţa Ovidiu, este programată de la ora 10,00 o ceremonie militară şi religioasă iar de la ora 11,00, va fi prezentată publicului o expoziţie de tehnică, armament şi echipamente militare din dotarea Forţelor Navale şi a Forţelor Terestre.

Seara, de la ora 19,00, organizatorii au pregătit o retragere cu torţe a marinarilor militari, pe traseul Piaţa Ovidiu — bulevardul Tomis — Palatul Administrativ. La Mangalia, o ceremonie militară şi religioasă va fi organizată în Piaţa Republicii, în intervalul orar 10,00-11,00, iar de la ora 17,00, Clubul artelor Solteris prezintă, la cercul militar din localitate, un recital de poezie dedicat Zilei Armatei României.

Festivităţi de Ziua Armatei Romane au loc în mai multe oraşe din ţară.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×