„ZÎNA” şi „ELVIS de România”, în vizorul FISCULUI! Ce-i aşteaptă!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/08/2015, 10:57
„ZÎNA” şi „ELVIS de România”, în vizorul FISCULUI! Ce-i aşteaptă!

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr. se află pe lista cu cei aproape 8.000 de contribuabili pentru care Fiscul a propus verificarea fiscală amănunţită, transmite Adevărul, care citează surse din ANAF.

Cele două vedete vor fi notificate de Fisc u privire la începerea verificării fiscale şi li se va solicita să aducă dovada veniturilor în baza cărora s-au efectuat anumite cheltuieli.

Cei doi vor completa câte o declaraţie de patrimoniu (similară cu declaraţia de avere) şi vor aduce o serie de documente justificative privind veniturile realizate. Dacă aceştia dovedesc că veniturile în baza cărora s-au făcut anumite cheltuieli (achiziţii de imobile, autoturisme etc) au fost declarate la Fisc, se emite o decizie de încetare a procedurii de verificare. În caz contrar, ANAF emite o decizie de impunere: pentru orice venituri constate de organele fiscale, a căror sursă nu a fost identificată, se impune cota de impozit de 16%, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile.

Dacă cei doi contribuabili vizaţi de verificarea fiscală nu depun declaraţia de patrimoniu şi venituri în termen de 60 de zile de la primirea avizului de la Fisc, ei riscă amenzi de până la 50.000 de lei.

Andreea Marin şi Ştefan Bănică Jr au fost căsătoriţi în perioada 2006-2013.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a început verificarea persoanelor cu venituri mari care prezintă risc fiscal ridicat, metodologia presupunând mai multe etape, care vor dura cel mult şase luni sau, dacă sunt necesare informaţii din străinătate, 12 luni.

Sursa: gandul.info

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×