ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016: Programul complet al evenimentelor din acest weekend

Mirela Apostol   
în Hotnews
16/09/2016, 09:23
ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016: Programul complet al evenimentelor din acest weekend

Bucureştenii sunt invitaţi, în perioada 16 – 18 septembrie 2016, să participe la manifestările organizate de Primăria Capitalei cu ocazia împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a Capitalei. Aceştia pot participa la concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii, care vor avea loc în trei zone din Capitală — Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău, informează un comunicat al Primăriei Capitalei.

Cu ocazia Zilelor Bucureştiului 2016, Primăria Capitalei a anunţat că organizează mai multe evenimente dedicate împlinirii a 557 de ani de atestare istorică a oraşului, în trei zone de interes: Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău.

În perioada 16-18 septembrie, bucureştenii şi nu numai sunt invitaţi să ia parte la concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii.

„Îi invit pe bucureşteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc că locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevărată Capitală Europeană”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

În data de 17 septembrie, în Piaţa Constituţiei, Primăria Capitalei prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, organizează un concert eveniment, cu cei mai iubiţi artişti pop-rock ai momentului: Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

Concertul va începe la ora 17.00 şi va dura până la miezul nopţii.

Atmosfera de sărbătoare va fi completată de opt trupe de teatru de stradă, din Spania, Italia sau Franţa. Clovni şi păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminoşi se vor plimbă printre spectatori şi vor oferi mini-reprezentaţii pline de muzică şi culoare în Piaţa Consitutiei şi pe străzile alăturate.

„Poveşti de Bucureşti”, în Parcul Herăstrău: Parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, târguri tradiţionale şi spectacole pentru cei mari şi cei mici.

În perioada 16-18 septembrie 2016, Primăria Capitalei, prin Creart, organizează evenimentul „Poveşti de Bucureşti”, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.

Timp de trei zile, între orele 11:00 – 22:00, Parcul Herăstrău se va transformă în Bucureştiul de altădată. Vor fi organizate spectacole artistice, paradă costumelor de epoca, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu târg cu produse hand-made. Atmosfera va fi completată prin prezenţa animatorilor şi a statuilor vivante.

Pe scena amplasată în Parcul Herăstrău vor avea loc spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale dar şi spectacole de folclor românesc.

La Parada costumelor de epocă, timp de trei zile, domni şi domniţe în haine de sărbătoare vor defila elegant pe aleile parcului, iar „Bătaia cu flori” va aduce şi anul acesta culoare şi veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30 – 18:00. „Bătaia cu flori de la şosea” datează din 1890 şi se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureşteni.

Târgul Bucureştiului pune la dispoziţia vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecţionate de meşteri populari şi artişti plastici.

Tot în Parcul Herăstrău, Grădina Culinară îi aşteaptă pe bucureşteni cu preparate din bucătăria tradiţională românească, fiind un spaţiu în care vizitatorii pot încerca reţete autohtone.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×