Duminică, este ultima zi de evenimente gratuite în cadrul ZILELOR BUCUREŞTIULUI 2016, în Capitală urmând să se desfăşoare şi azi mai multe spectacole, atât în Parcul Herăstrău, cât şi în Cişmigiu. În aceste zone, vor avea loc concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru şi parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii.
„Kids City 2016″, in Parcul Cismigiu: Spectacole de circ, ateliere de creatie si activitati sportive pentru copii
In parcul Cismigiu, Primaria Capitalei, prin PROEDUS, organizeaza in perioada 16– 18 septembrie evenimentul „Kids City 2016″ – „Aventuri in lumea Circului”.
In cadrul evenimentului, Foisorul din parcul Cismigiu va fi decorat asemenea unui circ, iar copiii vor invata sa faca jonglerii, sa isi tina echilibrul sau sa faca giumbuslucuri. Toate aceaste activitati poarta
denumirea de *„Scoala de circ”.
Tot in parcul Cismigiu, cei mici sunt invitati sa participe la ateliere de creatie concepute special pentru ei, sa se bucure de spectacole sustinute de copiii de la cluburile din Capitala dar si sa participe la mai multe activitati sportive precum: atletism, baschet, tir sportiv si scrima.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Totodata, aleile din parcul Cismigiu vor fi impanzite de tot felul de activitati distractive, carusele, jocuri gonflabile, playground, etc, pentru ca nivelul de distractie sa fie la superlativ.
Animalele din lumea circului, poneii, serpii, aligatorii si cateii vor fi disponibili in parc pentru fotografii.
Cu prilejul „Zilelor Bucurestiului” Primaria Sectorului 3, impreuna cu Centrul Cultural Casa Artelor organizeaza in perioada 16-18 septembrie cea de-a III-a editie a programului cultural „Bulevardul Artelor”. Editia din acest an este dedicata lui Wolfgang Amadeus Mozart si marcheaza 260 de ani
de la nasterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfasura concomitent pe 8 mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, avand ca punct central scena mare din Piata Regiunilor.
De asemenea, pe parcursul celor trei zile, publicul va fi invitat sa participe la sesiuni de live painting şi va avea ocazia să viziteze cele doua expoziţii în aer liber dedicate marelui compozitor şi intitulate „Viaţa
şi opera lui Wolfgang Amadeus Mozart” şi „Portretele lui Mozart”.
Teatrul Masca vine in parcul Herastrau
In zilele de 16, 17 si 18 septembrie, incepand cu ora 19.00, pe Aleea Michael Jackson din Parcul Herastrau, actorii Teatrului Masca vor sustine spectacole de parade si de statui vivante: „Trecuta vreme a dragonilor” si „Vant de primavara prin piersici”.
Targul Bucurestiului pune la dispozitia vizitatorilor o gama diversificata de produse artizanale confectionate de mesteri populari si artisti plastici.
Tot in Parcul Herastrau, Gradina Culinara ii asteapta pe bucuresteni cu preparate din bucataria traditionala romaneasca, fiind un spatiu in care vizitatorii pot incerca retete autohtone. Aceste zone sunt deschise in intervalul orar 11.00-22.00.
Special pentru cei mici, Teatrul de animaţie Ţăndărică si Teatrul „Ion Creangă” au pregătit spectacole de teatru prin intermediul copiii vor fi purtaţi în lumea magică a poveştilor, sâmbătă si duminică între orele 10:30-11:30.
Pe scena amplasata in Parcul Herastrau vor avea loc spectacole ale minoritatilor si comunitatilor nationale dar si spectacole de folclor romanesc. Vor urca pe scena minorităţile slovacă, evreiască, croată, ucraineană, sârbă, maghiară, germană, rromă, turco-tătară, greacă, italiană, ruşilor-lipoveni, comunitatea aromână, precum şi Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Mureşul” din Târgu Mureş, Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, Ansamblul „Timişul” din Timişoara. Din
programul artistic nu vor lipsi romanţele, muzica de promenadă, muzica de petrecere şi melodiile celebre din Bucureştiul interbelic, interpretate de Ozana Barabancea Band, Silviu Biriş şi Bucureşti Band, Alesis, Maria Buză şi Taraful „George Pătraşcu”, Marius Mihalache, Orchestra Naţională „Valahia” – dirijor Marius Zorilă, împreună cu Lavinia Goste, Ionuţ Ungureanu, Ovidiu Homorodean, Constantin Lătăreţu, Ştefania Rareş.