Zi de DOLIU naţional în Republica Moldova! Un mare artist s-a stins din viaţă

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/09/2015, 21:48
Zi de DOLIU naţional în Republica Moldova! Un mare artist s-a stins din viaţă

Marele actor din Republica Moldova Mihai Volontir s-a stins din viaţă. Artistul a plecat la cele veşnice marţi la ora 1:00. Acesta se afla de mai bine de două luni în secţia de terapie intensivă a spitalului Republican din Chişinău după ce a fost transferat de la spitalul din Bălţi.

Din 1957, Mihai Volontir este actor la Teatrul Naţional „V. Alecsandri” din Bălţi, iar din 1967 se produce cu succes în numeroase pelicule cinematografice din spaţiul ex-sovietic şi din Spania, Polonia, Germania, Cehoslovacia, Ungaria, Bulgaria şi Argentina, scrie Unimedia.info.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În cei 57 de ani de activitate, Mihai Volontir a realizat peste 120 de roluri în teatru şi film. Rolul lui Budulai din serialul TV „Ţiganul” i-a adus celebritate actorului în întreg spaţiul ex-sovietic, precum şi în lumea întreaga.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret prin care ziua funeraliilor actorului Mihai Volontir, 17 septembrie a.c., este declarată drept zi de doliu naţional, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naţionale şi culturale, semnatar al Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova, regizor şi interpret de muzică.

Potrivit decretului prezidenţial, pe data de 17 septembrie în toate localităţile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere.

Instituţia Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile şi ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

sursa: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×