Zeci de milioane de euro investite pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul Comisiei Europene

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 23:40
Zeci de milioane de euro investite pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul Comisiei Europene
Comisia Europeană pregătește 80 de milioane de euro pentru vaccin

Uniunea Europeană luptă împotriva COVID-19 cu toate mijloacele necesare. Astfel, reprezentanții Comisiei Europene au decis să ofere companiei CureVAC suma de 80 de milioane de euro în lupta contra cronometru pentru a descoperi un vaccin COVID-19.

Ajutor de 80 de milioane de euro pentru un vaccin

Compania CureVac din Tuebingen, Germania, va primi un ajutor de 80 de milioane de euro pentru a dezvolta un vaccin care să pună punct pandemiei de COVID-19.

Compania CureVac este doar una din cele 35 de companii care se încearcă în acest moment să pună capăt coronavirusului la nivel mondial.

Americanii au anunțat deja că au început primele teste ale unui vaccin revoluționar, în timp ce belgienii au făcut la fel un prim pas în descoperirea unui anticorp care ar putea să ditrugă COVID-19.

Discuția dintre reprezentanții CureVac și reprezentanții Comisiei Europene au durat mai multe ore. Conform Realitatea PLUS,  „sprijinul urmează să fie acordat sub forma unei garanții a UE pentru un împrumut BEI evaluat în prezent la o valoare identică, în cadrul InnovFin, mecanismul de finanțare pentru boli infecțioase din cadrul programului Orizont 2020”.

Președintele Comisiei europene, Ursula von der Leyden, a declarat: „Suntem hotărâți să punem la dispoziția CureVac finanțarea necesară pentru a intensifica dezvoltarea și producerea unui vaccin împotriva Coronavirusului.

Sunt mândră că avem astfel de întreprinderi precum CureVac în UE. Casa lor este aici, însă vaccinurile lor vor fi în beneficiul tuturor, atât în Europa, cât și în afara ei.”

Speranța UE zace în CureVac

CureVac a fost înființată în 2000 și este o companie biofarmaceutică germană de top care se laudă că ar putea dezvolta în timp record un vaccin pentru COVID-19. În cel mai fericit caz, milioane de doze de vaccin ar putea fi produse la costuri scăzute, accesibile tuturor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×