Zeci de elevi din Brașov au mers de urgență la oftalmologie după ce au fost expuși la lumini ultraviolete

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 15:17
Zeci de elevi din Brașov au mers de urgență la oftalmologie după ce au fost expuși la lumini ultraviolete
Zeci de elevi Brașov au mers de urgență la oftalmologie după ce au fost expuși la lumini ultraviolete *foto: googleplay

20 de copii de la Școala 11 din Brașov au ajuns la secția de oftalmologie a spitalului și alții au ajuns la mai cabinetele medicale după ce au fost expuși din eroare la lumina unei lămpi cu ultraviolete. Astfel, poliţiştii braşoveni s-au autosesizat şi efectuează verificări cu privire la acest incident.

Copiii au venit cu ochii înlăcrimați acasă după ce au fost expuși la luminile ultraviolete

Din primele informaţii, copiii ar fi fost expuşi din eroare la lumina acestei lămpi, întrucât femeia de serviciu ar fi uitat să scoată din priză, timp de o oră, lampa cu ultraviolete aflată în sala de clasă.

„Noi vom sancționa acest incident, vor fi mai bine informate și cadrele didactice și copiii în legătură cu aceste lucruri. Sperăm să nu se mai repete niciodată. (…) Copiii sunt acasă, au fost la medic și li s-a recomandat repaus”, a spus directorul Școlii 11 Brașov, potrivit Digi 24.

Simptomele au început să apară imediat cum copiii au ajuns acasă. Micuților au început să li se înroșească ochii, să le lăcrimeze și chiar să-i ursure. Mai mulți părinți s-au speriat și s-au dus cu copiii la spital, la secţia de oftalmologie, în timp ce alţii au ajuns la cabinete medicale.

Au primit tratament, iar în prezent sunt acasă, întrucât nu mai pot merge la şcoală. Arsurile în zonele oculare cu lămpile cu ultraviolete sunt extrem de periculoase. Acestea pot duce la desprinderi de retină și orbire.

Poliția a demarat o anchetă în cazul copiilor afectați de lămpile ultraviolete

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov a informat, miercuri dimineaţa, că, în urma apariţiei în mediul online a unor informaţii privind un posibil incident la o şcoală din municipiul reşedinţă, poliţiştii efectuează verificări pentru a clarifica starea de fapt. De asemenea și Direcţia de Sănătate Publică a demarat o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Până în prezent, nu se cunoaşte cu exactitate cât au stat copiii în preajma lămpii respective, folosită pentru sterilizare. Conform discuţiilor de pe grupul de părinţi al copiilor respectivi, făcute publice, ar fi vorba despre aproximativ 20 de copii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×