Windows 10, oficial în România. Ce aduce noul sistem de operare

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/07/2015, 18:09
Windows 10, oficial în România. Ce aduce noul sistem de operare

Mai sunt doar câteva ore până la momentul lansării oficiale, în întreaga lume, inclusiv în România, a noului sistem de operare, Windows 10. Microsoft îşi doreşte implementarea imediată a noului Windows pe întreaga gamă de dispozitive electronice, chiar şi pe cele mai vechi. Din acest motiv, în primul an de zile de la lansare, adica în perioada 30 iulie 2015 – 29 iulie 2016, toţi utilizatorii de Windows 7, Windows 8 şi Windows 8.1 îşi pot actualiza gratuit sistemele de operare, trecând la versiunea Windows 10.

Noul sistem de operare este compatibil cu calculatoarele desktop şi laptop, precum şi cu tabletele. O funcţie nouă va realiza comutarea rapidă între modurile de lucru laptop şi tabletă, fiind utilă în cazul dispozitivelor care deţin ecran touch, dar acceptă şi tastatură fizică detaşabilă – de exemplu Asus Transformer sau Acer Switch 10. Această funcţie, denumită Continuum, permite redimensionarea imaginii pe ecran şi a pictogramelor.

MATEMATICA nu e grea, dar nici uşoară! Asta e ECUAŢIA SIMPLĂ care le dă mari bătăi de cap românilor! Foarte mulţi greşesc răspunsul! 

STA E GIGI BECALI! GEST FENOMENAL pentru românul condamnat la MOARTE! Familia a primit vestea cu lacrimi în ochi

Calculatoarele vor avea comandă vocală

O altă facilitate a Windows 10 este existenţa unui asistent digital cu comandă vocală, denumit Cortana.

ADELINA PESTRIŢU, ANUNŢ ŞOC! FANII AU ÎNMĂRMURIT! „Am …”

Utilizatorii Windows 10 vor remarca includerea unui nou browser de Internet, denumit Edge Web. De asemenea, vor fi disponibile funcţii noi ale sistemului de operare, corelate cu aplicaţiile din pachetul Office 2016. Acestea vor fi disponibile pentru Word, Excel şi Power Point.

Ca şi până acum, componentele Office nu vor fi incluse în sistemul de operare Windows, ci pot fi achiziţionate separat.

Sursă: www.romanialibera.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×