Anunţ de ultimă oră! WhatsApp nu va mai fi un serviciu gratuit! Vezi cine trebuie să plătească!

Filon Stan   
în Hotnews
12/09/2017, 10:15
Anunţ de ultimă oră! WhatsApp nu va mai fi un serviciu gratuit! Vezi cine trebuie să plătească! GALERIE FOTO

WhatsApp nu va mai fi un serviciu gratuit. Veştile proaste despre îndrăgita aplicaţie vin de la compania mamă, Facebook, care a anunţat că va introduce o versiune contra-cost destinată marilor companii. Aceasta va fi destinată băncilor, companiilor aeriene sau retailerilor online, care vor fi nevoiţi să plătească pentru a putea contacta utilizatorii, scrie TechCrunch.

WhatsApp Business va permite companiilor globale „să furnizeze clienţilor notificări utile, precum ora de zbor, confirmări pentru livrări sau alte noutăţi”. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

WhatsApp încearcă astfel să îşi monetizeze baza de 1,3 miliarde de utilizatori în întreaga lume, mai ales în contextul în care Facebook a plătit 22 de miliarde de dolari în 2014 pentru companie.

Detaliile nu sunt încă finalizate, dar Matt Idema, directorul operaţional al WhatsApp, spune că firma intenţionează să taxeze companiile în viitor.

WhatsApp ar putea să vă acceseze conturile

WhatsApp ar putea cere bani firmelor care vor să îşi instaleze boţi care să răspundă oamenilor sau să taxeze tranzacţiile comerciale. De altfel, aceeaşi strategie este utilizată şi pentru Facebook Messenger.

Conturile firmelor vor fi verificate de către WhatsApp, iar acestea vor avea o bulină verde pentru a le distinge de celelalte, tot aşa cum şi conturile verificate de Facebook au un semn albastru lângă.

Firmele vor putea contacta direct utilizatorii pentru a le prezenta noile promoţii, cel mai probabil contra cost.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×