WhatsApp nu va mai fi disponibil de astăzi pe milioane de telefoane

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/02/2020, 13:54
WhatsApp nu va mai fi disponibil de astăzi pe milioane de telefoane
Whats App nu mai funcţionează pe milioane de telefoane. Sursa foto:phonetracking.net

Aplicaţia WhatsApp nu va mai fi disponibilă pe milioane de telefoane începând de astăzi. Astfel, milioane de utilizatori vor fi afectaţi.

Whats App nu mai funcţionează pe milioane de telefoane de la 1 februarie

Aplicația WhatsApp nu va mai fi disponibilă pe acele telefoane care au versiuni vechi de Android și iOS din cauza faptului că sunt expuse riscurilor de securitate, scrie cancan.ro. Ce teleoane nu vor mai fi disponibile cu aplicaţia Whats App vedeţi un pic mai jos.

Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să folosiți ultima versiune de iOS sau Android, disponibilă pentru telefoanele dumneavoastră”, se arată într-o postare pe blogul WhatsApp.

Pe ce telefoane nu mai funcţionează Whats App

Aparatele iOS care vor avea de suferit sunt cele care rulează iOS 8 sau versiunile mai vechi. Prin urmare, persoanele care dețin un iPhone 4 sau mai vechi nu va mai putea utiliza aplicația WhatsApp.

Reprezentantii WhatsApp spun ca măsura este necesară pentru a proteja securitatea utilizatorilor. Telefoanele care folosesc sistemul Android 2.3.7 sau mai vechi, dar si iPhone iOS 8 sau mai vechi sunt cele afectate.

Sistemele de operare pe care nu va mai funcţiona WhatsApp sunt vechi, neactualizate si nu mai pot fi instalate pe dispozitive noi.

WhatsApp în mod clar nu a avut altă opţiune decât să se asigure că serviciul său rămâne sigur, cu toate acestea se confruntă cu efectul secundar ca aplicaţia nu mai este compatibilă cu smartphone-urile mai vechi„, a declarat analistul CCS Insight, Ben Wood.

WhatsApp a anunţat utilizatorii de aceste modificari încă din anul 2017. „Aceasta a fost o decizie grea pentru noi, dar cea potrivita pentru a oferi oamenilor modalitati mai bune de a pastra legatura cu prietenii, familia si persoanele dragi care folosesc WhatsApp”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

Whats App a mai luat şi alte măsuri. Aplicatia de mesagerie a retras asistenţa pentru numeroase dispozitive în anul 2016, si apoi de pe toate telefoanele Windows începând cu 31 decembrie 2019.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×