Vulcanul Agung ameninţă locuitorii din Bali! A aruncat cenuşă la mii de metri în atmosferă!

Filon Stan   
în Galerie foto
08/12/2017, 12:50
Vulcanul Agung ameninţă locuitorii din Bali! A aruncat cenuşă la mii de metri în atmosferă! GALERIE FOTO

Natura s-a dezlănţuit în Bali, unde mii de oameni au fost evacuaţi din calea vulcanului Agung, care a expulzat o coloană de cenuşă de până la 2.100 de metri deasupra craterului. Cu toate acestea, autorităţile asigură că aeroportul internaţional din Bali rămâne operaţional, potrivit unor surse oficiale citate de EFE. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Directorul pentru informaţii al Agenţiei Naţionale de Gestionare a Dezasterlor (BNPB), Sutopo Purwo Nugroho, a anunţat pe reţelele de socializare că erupţia a avut loc dimineaţa şi că norul de cenuşă este transportat spre vest.

Vulcanul Agung din Bali a aruncat cenuşă la mii de metri în aer! Nivelul alertei-portocalie

Nugroho a declarat că se menţine alerta portocalie (a doua ca risc după cea roşie) subliniind că norul nu afectează nici aeroportul de pe insula Lombok, situat la 40 de km distanţă la est în Bali. Vulcanul Agung, din estul insulei Bali, a intrat în fază de erupţie de magmă la 21 noiembrie şi a obligat închiderea aeroportului internaţional Ngurah Rai, între 27 şi 29 luna trecută ca urmare lipsei de vizibilitate determinată de nordul de cenuşă.

Peste 100.000 de călători au fost afectaţi şi mii de turişti au rămas blocaţi în Bali sau au fost transferaţi pe insula vecină Java. Aproximativ 66.000 de persoane au fost evacuate în centre de refugiu din cauza vulcanului, iar autorităţile se tem de o nouă erupţie majoră. Este menţinută o zonă de securitate de 10 kilometri în jurul craterului şi o alertă de erupţie maximă, notează EFE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×