Vremea scapă de sub control: comandament de iarnă la MAI! Aceste persoane sunt în pericol

Ana Chivu   
în Stiri mondene
14/12/2018, 15:00
Vremea scapă de sub control: comandament de iarnă la MAI! Aceste persoane sunt în pericol
Iarna își intră în drepturi! Comandamentul de iarnă este în derulare

Monica Dajbog a anunțat comandamentul de iarnă! Vremea se pare că scapă de sub contol iar iarna își intră în drepturi violent și surprinzător. „Spre dimineață va crește probabilitatea ca ninsoarea să se transforme în lapoviță sau chiar ploaie și să se formeze polei. Vântul se va intensifica, cu rafale ce vor atinge 40…45 km/h. În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativtransmite Administrația Națională de Meteorologie.

Se anunță viscol! Comandament de iarnă la MAI

„Vom avea un nou episod de ninsoare și viscol în Banat, în nordul Munteniei și Carpați. Cod portocaliu de ninsori abundente și viscol pentru judeul Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Cod galben în Arad, Bihor, Vâlcea, Dâmbovița, Bacău, Vrancea și Prahova. În zona montană va fi viscol. Prefecților din județele care sunt în vizor pentru viscol și ninsoare li s-au cerut să fie pregătiți  în spijinul populației.

O atenție deosebită va fi acordată persoanelor care necesită îngrijiri medicale permanente. Acestea le este recomandat să se intereze înainte de o posibilă necesitate, pentru a preveni situațiile limită din timpul ninsorilor. Prioritatea nooastră este să reacționăm la timp pentru a evita înzăpezirea oamenilor și diverselor probleme”, a declarat Monica Dajbog.

Avertizare cod galben!

Comandament de iarnă la MAI! Se anunță viscol
Comandament de iarnă la MAI! Se anunță viscol

Între zilele de pe 14 și 16 decembrie, vor fi ninsori și precipitații în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Miunteniei, dar și Carpații Meridionali. „În zona montană înaltă va fi viscol, iar rafalele vor depăși 70 km/h.” 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×