Vremea în primul weekend din 2020. Ninsori în mai multe regiuni și intensificări ale vântului

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
03/01/2020, 10:28
Vremea în primul weekend din 2020. Ninsori în mai multe regiuni și intensificări ale vântului
Iarna pune stăpânire pe România, iar vântul va sufla puternic în special în zonele montane. Sursa foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în primul weekend din 2020. Meteorologii arată că iarna va pune stăpânire pe România, iar temperaturile vor începe să scadă treptat. În același timp ninsorile vor cădea în mai multe regiuni ale țării. 

Vânt puternic, ninsori și temperaturi scăzute în primul weekend din 2020

În primul weekend din acest an cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab spre moderat. În zonele montane vântul va sufla puternic, în special în Carpații Meridionali și de Curbură. În aceste zone vântul va sufla cu peste 70 km/h.

Meteorologii transmit că valorile termice vor scădea treptat începând din noaptea de sâmbătă, 4 ianuarie. Pe timpul zilei temperaturile vor continua să fie mai ridicate decât normalul acestei perioade din an.

Totodată, ANM anunță că ninsorile vor începe să cadă în mai multe zone ale țării. Precipitațiile vor cădea sub formă de lapoviță și ninsoare. Dimineața și seara ceața va pune stăpânire pe mai multe teritorii și se va depune și chiciura.

Cum va fi vremea sâmbătă, 4 ianuarie 2020

În prima zi din weekend-ul, pe 4 ianuarie 2020, valorile temice de pe timpul zilei vor continua să fie mai ridicate decât normalul acestei perioade. Totodată, pe timpul nopții vor exista înnorări și precipitații în aproape toate regiunile țării.

Pe crestele montane va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. În Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei ninsoarea va fi la ea acasă, în timp ce în restul zonelor precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie, iar apoi se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Totodată, meteorologii anunță că pe arii restrânse se va forma polei, iar vântul va avea unele intensificări în zonele montane unde pe creste rafalelor vor depăși 80 km/h. Ninsoarea va fi visolită existând risc de avalanșe.

În dimineața zilei de sâmbătă ceața va acoperii arii restânse, în timp ce maximele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade Celsius. Pe de altă parte temperaturile minime se vor situa între -4 și 3 grade Celsius.

Cum va fi vremea duminică, 5 ianuarie 2020

Duminică, 5 ianuarie 2020, vremea va continua să fie rece, iar temperaturile vor scădea față de ziua anterioară. Maximele vor fi cuprinse între 0 și 6 grade, în timp ce minimele vor fi situate între -8 și 0 grade Celsius.

Dimineața și seara vor exista condiții de ceață, iar local și temporar vor cădea precipitații sub formă lapoviță și ninsoare. În jumătatea de nord a țării și la munte vor fi semnalate preicpitații sub formă de ninsoare, iar în restul țării precipitațiile vor fi mixte. Izolat vor fi condiţii de polei.

Vântul va sufla cu putere pe crestele montane unde rafalele vor depăși chiar și 90 km/h, iar zăpada va fi viscolită. De asemenea, la cote reduse vântul va sufla cu 45-55 km/h.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×