Vremea în București vineri 31 august. Caniculă în toată regula!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/08/2018, 16:25
Vremea în București vineri 31 august. Caniculă în toată regula!
Vremea în București vineri 31 august va fi una caniculara

Meteorologii au emis prognoza vremii valabila în București, vineri 31 august! Potrivit ANM, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării noastre. Canicula va fi serios resimţită în special în Câmpia Română şi în Lunca Dunării, unde se va înregistra un disconfort termic ridicat. Temperaturile vor urca aici până la 35 de grade.

În sud şi în sud-est, va fi chiar caniculă şi atmosferă sufocantă la amiază. Vineri după-amiază nu este exclus să-şi facă apariţia şi ploile însoţite de vijelii şi grindină, mai ales la munte, dar şi în sud-vestul teritoriului şi pe arii restrânse în centru, potrivit prognozei meteo valabilă pentru data de 31 august.

Prognoza meteo de azi 31 august în București

Meteorologii anunță și pentru pentru bucureșteni o vreme de sfârșit de august cu adevărat caniculară! Prognoza meteo vorbește despre temperaturi caniculare şi disconfort termic resimţit, cu un indice temperatură-umezeală aproape de pragul de 80 de unităţi.

Valorile maxime ale zilei sunt estimate de specialiștii de la ANM la 33 – 34 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul a 19 grade Celsius, mai scăzute chiar la marginea Capitalei. Presiunea atmosferică este una constantă.

Vremea pe ore în București

Ziua de vineri începe în forță, din punct de vedere al temperaturilor. Încă de la ora 9, bucureștenii vor avea de confruntat o temperatură de 22 de grade. La distanță de doar o oră, temperatura va atinge deja 24 de grade Celsius, urmând ca din jurul orei 11, când se vor înregistra 27 de grade Celsius, să crească cu câte un grad pe oră, până la ora 16, când se vor înregistra 32 de grade Celsius.

Potrivit accuweather, temperaturile nu vor depăși 32 de grade în Capitală, după cum se poate vedea și din graficul pe ore de mai sus, însă din cauza umidității din aer, populația va resimâi mai mult cu două grade Celsius! Astfel, cea mai ridicată valoare va fi atinsă în jurul orei 16, când se vor înregistra 32 de grade Celsius, în Capitală.

Ușor, ușor, temperaturile încep să scadă, iar la miezul nopții, în Capitală se vor înregistra nu mai puțin de 23 de grade Celsius. Vineri, vântul va bate moderat, dinspre nord-est, iar rafalele vor atinge 7 kilometri pe oră și nu vor depăși 9 kilometri pe oră, în jurul orei 17. Soarele răsare la ora 06:36 și apune la ora 19:55, iar luna răsare la ora 22:33 și apune la ora 12:27.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×