Vouchere de vacanță pentru 2020: Guvernul Orban anunță că valoarea tichetelor va crește

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 13:49
Vouchere de vacanță pentru 2020: Guvernul Orban anunță că valoarea tichetelor va crește
Guvernul anunță că voucherele de vacanță vor avea o valoare mai mare. Sursa foto: economica.net

Guvernul Orban vine cu vești bune în privința voucherelor de vacanță, așteptate cu nerăbdare de turiști în anul care urmează. Tichetele valabile pentru perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie 2020 vor avea o valoare mult mai mare, anunță actualul Executiv, care precizează că angajații vor avea posibilitatea de a opta pentru una dintre cele două variante.

Guvernul acordă vouchere de vacanță în valoare de peste 1.450 lei

Mai concret, începând cu data de 1 ianuarie 2020 și până în ultima zi a anului 2025, salariații vor putea beneficia de vouchere de vacanță de până la 1.450 lei. Potrivit noii legi, acestea vor putea fi folosite în perioada sezonului de vârf. Angajații trebuie, însă, să-și exprime opțiunea în scris până pe data de 1 noiembrie a fiecărui an, după cum se arată în respectivul act normativ.

Totodată, Guvernul a anunțat amenzi usturătoare pentru unitățile care vor încălca prevederile legale și vor accepta vouchere extra-sezon, în altă perioadă decât sezonul de vârf și invers. Pe lângă aceste sancțiuni, riscă să primească interdicție la vouchere de vacanță pe o perioadă de doi ani.

Ludovic Orban anunțase recent că Guvernul nu va renunța la voucherele de vacanță

De altfel, într-o declarație recentă, premierul Ludovic Orban a subliniat faptul că Guvernul nu are de gând să renunțe la voucherele de vacanță, mai ales că acestea s-au bucurat de un real succes în ultimii ani. De asemenea, șeful Executivului a catalogat drept „fake news” zvonul conform căruia s-ar urmări renunțarea la acordarea tichetelor respective.

Eu am spus, îmi doresc ca şi companiile să poată să ofere aceste vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat. Asta este poziţia oficială a partidului.

Sigur că, de-a lungul timpului, în activitatea politică, mai apar declaraţii, dar decizia noastră, care este practic decizia Guvernului, este aceea de a menţine voucherele de vacanţă”, a precizat Orban la începutul lunii noiembrie.

Fostul ministru al Turismului anunța desfințarea Ministerului Turismului și, implicit, a voucherelor de vacanță

Cu doar câteva zile înainte ca actualul Guvern să fie învestit în funcție, Bogdan Trif, fostul Ministru al Turismului îi acuzase pe liberali că intenționează să desființeze acest portofoliu și să elimine voucherele de vacanță, devenite deja o tradiție. O astfel de măsură ar aduce prejudicii extrem de grave economiei naționale, spunea acesta.

Aş vrea să mă refer la programul de guvernare, la secţiunea Turism, pentru că s-a întâmplat un lucru extrem de grav, din punctul meu de vedere. A fost desfiinţat Ministerul Turismului. (…) Actuala guvernare propune, noul guvern a găsit de cuviinţă să desfiinţeze Ministerul Turismului.

În loc ca turismul să fie o prioritate naţională, aşa cum a fost în programul nostru de guvernare, ei au desfiinţat Ministerul Turismului. Nici măcar nu se găseşte, m-am uitat pe ministerele pe care le-au propus, nici măcar nu se găseşte nominalizat turismul, e aşa, undeva un capitol în aşa-zisul lor program de guvernare.

Nu ştiu dacă aţi avut curiozitatea să îl citiţi, dar e un program prin care se taie. Se taie voucherele de vacanţă. Să nu uităm că voucherele de vacanţă a fost principalul motor de dezvoltare a industriei turistice din România. Nu o spunem doar noi, au spus-o şi cei din mediul privat care au avut şi un studiu în sensul acesta”, scria fostul ministru al Turismului la acea vreme pe contul său de Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×