Vlad Voiculescu critică revenirea lui Cătălin Cârstoiu ca manager al Spitalului Universitar: ”Vrem să gestionăm această criză la fel cum am gestionat criza de la Colectiv?”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
22/03/2020, 16:29
Vlad Voiculescu critică revenirea lui Cătălin Cârstoiu ca manager al Spitalului Universitar: ”Vrem să gestionăm această criză la fel cum am gestionat criza de la Colectiv?”
Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a criticat revenirea lui Cătălin Cârstoiu în funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență din București

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a criticat revenirea lui Cătălin Cârstoiu în funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență din București.

Vlad Voiculescu critică revenirea lui Cătălin Cârstoiu ca manager al Spitalului Universitar

Vlad Voculescu a criticat vehement revenirea lui Cătălin Cârstoiu ca manager al Spitalului Universitar și a amintit faptul că acesta se afla la conducerea unității în momentul producerii incendiului din Clubul Colectiv, poziţie din care a gestionat ”deplorabil” situaţia tinerilor arşi.

”Lucrăm din nou cu aceiaşi oameni cu care am lucrat la Colectiv”, a afirmat Vlad Voiculescu duminică, într-o conferinţă de presă susţinută online, alături de mai mulţi reprezentanţi ai Alianţei USR PLUS.

Fostul ministru al Sănătății a dat exemplul tânărului Alexandru Hogea, rănit în incendiu şi internat la Spitalul Universitar, al cărui transfer către un spital din străinătate a fost întârziat, fapt care a dus la deces.

”E cazul unei comunicări coerente”

”Asta vrem să facem? Vrem să gestionăm această criză la fel cum am gestionat criza de la Colectiv? Asta face guvernul PNL?”, a afirmat Vlad Voiculescu în cadrul aceleiași conferințe de presă online.

”Nu e momentul unor declaraţii pe surse, e cazul unei comunicări coerente, să ştim care sunt nevoile reale ale spitalelor, să ne apărăm medicii. (…) Avem nevoie să ştim cine va cumpăra, ce a cumpărat, ce urmează să cumpere, de ce este nevoie”, a încheiat fostul ministru al Sănătății.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a fost demisă din funcție și înlocuită cu Cătălin Cârstoiu. La câteva ore distanță Grupul de Comunicare Strategică a anunțat moartea unui al doilea pacient din cauza coronavirusului, acesta fiind transferat de la Spitalului Universitar la Spitalul Victor Babeș.

Adrian Nica ocupa funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență din București din 2017, iar presa a scris în ultimii ani că ea este partenera de viață a fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Prof. dr. Cătălin Cârstoiu a mai fost managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din București în perioada 2009-2016, dar a deciss să renunțe la funcție pentru a fi decan al Facultăţii de Medicină a UMF ”Carol Davila”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×