Vizită istorică, în plină criză politică! Premierul Japoniei, Shinzo Abe, vine la Bucureşti! Cu cine se va întâlni!

Filon Stan    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/01/2018, 11:43
Vizită istorică, în plină criză politică! Premierul Japoniei, Shinzo Abe, vine la Bucureşti! Cu cine se va întâlni!

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, se va afla marţi la Bucureşti, aceasta fiind o deplasare istorică, în condiţiile în care niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în ţara noastră. Premierul nipon se va întâlni cu Klaus Iohannis.

„Aceasta este prima vizită în România a unui Prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul aniversării a 5 ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia. Cu prilejul primirii la Palatul Cotroceni, vor avea loc convorbiri în format restrâns, convorbiri în plenul delegaţiilor, declaraţii de presă şi un dineu oficial pe care Preşedintele Klaus Iohannis îl va oferi în onoarea Prim-ministrului Shinzo Abe. Agenda convorbirilor include stadiul şi perspectivele de consolidare a relaţiilor foarte bune de Parteneriat Reînnoit dintre România şi Japonia, la nivel politic, economic, cultural, al securităţii şi al relaţiilor inter-umane”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Vizita istorică! Premierul Japoniei se va afla la Bucureşti!

De asemenea, pe agenda întâlnirii dintre Klaus Iohannis şi oficialul din Japonia vor fi abordate subiecte precum cooperarea Japoniei cu Uniunea Europeană, inclusiv în contextul Acordului de Parteneriat Economic dintre Japonia şi Uniune, evoluţiile la nivel regional, cu accent asupra dosarului nord-coreean, respectiv cooperarea româno-japoneză în plan multilateral.

Şeful Guvernului de la Tokyo se află, de vineri, într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, care cuprinde şi Bulgaria, Serbia şi România. El a anunţat că va fi însotit în acest turneu de reprezentanţii a peste 30 de companii japoneze.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×