Viorica Dăncilă, prima reacție în scandalul desființării Pilonului II de pensii

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
21/05/2018, 19:29
Viorica Dăncilă, prima reacție în scandalul desființării Pilonului II de pensii

Viorica Dăncilă, prima reacție în scandalul desființării Pilonului II de pensii. Prim ministrul a precizat că nici nu s-a discutat în Guvern despre desființarea acestuia și nici nu se va desființa. Premierul Viorica Dăncilă a spus că, în momentul de față, se fac analize la Ministerul Muncii.

Viorica Dăncilă, prima reacție în scandalul desființării Pilonului II de pensii. ”A fost o propunere a Comisiei de Prognoză pe care nu am agreat-o și nu o agreem. Cu siguranță, acea hotărâre nu va fi agreată de Guvernul României. Exclud faptul că am putea desființa, dar faptul că vom face analize, da. Se face o analiză la Ministerul Muncii”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ce a spus Liviu Dragnea despre Pilonul II

Anterior, preşedintele PSD a respins categoric ideea ca pilonul II de pensii să fie naţionalizat sau modificat în vreun fel anume. Liviu Dragnea susţine că “în programul de guvernare nu există această prevedere”, dar a confirmat existenţa documentului publicat de Guvern. Liviu Dragnea a catalogat informaţiile apărute în presă drept “mincinoase”.

De unde a plecat întreg scandalul

Informaţia a apărut într-un document publicat de Guvern, în care suspendarea pilonului II de pensii este prevăzută ca prioritate legislativă, începând cu 1 iulie. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susţine că a fost “o sugestie a Comisiei de prognoză”, în timp ce preşedintele Comisiei de prognoză susţine că a fost “o eroare materială”.

În momentul de față, din CAS-ul pentru Pilonul I, adică sistemul de pensii administrat de stat, se direcționează automat 3,7 la sută către Pilotul II.

Sursă: www.libertatea.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×