Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Educației!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/10/2018, 10:27
Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Mondială a Educației!
Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de ziua mondială a educatiei

Viorica Dăncilă a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Educației! Cu ocazia acestei zile, premierul a subliniat câteva idei de bază care ajută la cladirea carierei fiecărui om, dar, mai ales prețuirea celor care pun o cărămidă la fundamentul nostru: profesorii. ”Ziua Mondială a Profesorului este un bun prilej să ne arătăm preţuirea pentru cei care au menirea de a educa şi forma caractere, de a fi mentorii mai multor generaţii. A fi dascăl este o vocaţie, care implică o mare responsabilitate faţă de copiii şi tinerii cărora le modelează viitorul, atât prin cunoştinţele pe care le împărtăşesc, cât şi prin modelul de viaţă pe care îl oferă”, a spus Viorica Dăncilă. De asemenea, a susținut și că impactul unui dascăl în viața unui elev este extrem de important, acesta fiind de cel mai multe ori un reper pentru cei aflați dinaintea catedrei lui.

”Fiecare dintre noi am avut un reper în dascălul de la catedră, un sprijin în desăvârșirea personalității noastre și de care ne amintim cu drag și recunoștință”, a completat aceasta. În cele din urmă, premierul României spus  că avenimentul de astăzi, 5 octombrie, amintește cât de importantă este evoluția omului, de la începuturile ei: școala, iar că reușita fiecărui individ este mai apoi una colectivă, pentru întreaga comunitate. Totodată, Viorica Dancilă a punctat câteva lucruri și despre activitățile din afara învățământului precum: diferite cursuri, intership-uri, voluntariat, care duc la formarea unui om.

Mesajul Vioricăi Dăncilă pentru profesori, de Ziua Mondială a educației

Viorica Dancilă, mesaj de ziua mondială a educatiei
Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a educației

”Un sistem de educație de calitate consolidează sentimentul de comunitate și cultivă solidaritatea, valori fundamentale pentru un stat modern, racordat la valorile europene comune, cu atât mai actuale în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Educația este fundația unui stat dezvoltat, puternic și cu o voce bine conturată pe plan extern, așa cum este România”, a mai transmis premierul.

La finele mesajului său, a dăruit sincere mulțumiri profesorilor pentru ceea ce au făcut pentru țară prin oamenii pe care i-au învățat. ”Dragi profesori, vă mulțumim pentru contribuția dumneavoastră la o românie mai bună, mai prosperă și recunoscută la nivel internațional”, a încheiat Viorica Dăncilă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×