Calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
26/02/2018, 13:11
Calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019

Grădiniţa rămâne în urmă pentru mulţi copii care vor păşi anul acesta în învătământul primar! Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat metodologia şi calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2018-2019, prima fază a completării şi depunerii cererilor de înscriere urmând a se defăşura între 8 şi 26 martie.

„În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscrişi dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare. Evaluarea dezvoltării psihosomatice se efectuează sub coordonarea Centrului Judeţean/al Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) în perioada 1 – 23 martie”, a informat Ministerul Educaţiei.

Calendarul de înscriere a copiilor în învăţământul primar

Prima fază a procesului de completare şi depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învăţământul primar se desfăşoară între 8 şi 26 martie şi va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 şi 18 aprilie, rezervată părinţilor copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă sau care nu au participat la această etapă, cererile fiind completate din nou, în funcţie de locurile disponibile.  

Afişarea în fiecare unitate de învăţământ a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare se realizează în data de 1 martie. Cererea-tip se poate completa online sau la secretariatul unităţii de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului, în perioada calendarului aprobat, validarea cererii-tip fiind obligatorie în şcoala la care părintele doreşte înscrierea, în prezenţa acestuia şi a cel puţin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, între orele 8,00 – 18,00, de luni până vineri. Potrivit metodologiei aprobate, unităţile de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare au obligaţia să organizeze Ziua porţilor deschise într-una din zilele din intervalul 1 – 12 martie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×