Viorica Dăncilă i-a băgat în ședință pe social-democrați. Încearcă să mobilizeze primarii pentru voturi pe ultima sută de metri

Bogdan Solomon   
în Alegeri Prezidențiale 2019
10/11/2019, 20:07
Viorica Dăncilă i-a băgat în ședință pe social-democrați. Încearcă să mobilizeze primarii pentru voturi pe ultima sută de metri
Viorica Dăncilă forțează intrarea în turul al doilea. Sursa foto: digi24.ro

Cu aproximativ o oră până la închiderea secțiilor de vot din țară, Viorica Dăncilă încearcă să strângă voturile necesare pentru a-și asigura intrarea în turul al doilea. Candidatul Partidului Social Democrat este nemulțumit de prezența slabă la vot în județele aflate până nu demult sub controlul PSD. Maramureș, fieful baronului Gabriel Zetea, dar și regiuni precum, Bacău, Botoșani și Neamț nu au mai înregistrat rezultatele de altădată, astfel că fostul premier așteaptă cu mari emoții finalul acestui scrutin, în biroul său din Kisselef.

Viorica Dăncilă, îngrijorată că primarii din teritoriu ar putea să o trădeze

Alături de liderul și prezidențiabilul PSD, mai sunt prezenți președintele executiv Eugen Teodorovici, secretarul general Mihai Fifor, coordonatorul campaniei, Lia Olguța Vasilescu, dar și câțiva apropiați care au deținut funcții importante în fostul Guvern. Marea îngrijorare este legată de votul din Diaspora care, potrivit calculelor interne, ar putea să răstoarne clasamentul în favoarea candidatului USR-PLUS, Dan Barna.

Totodată, Dăncilă se teme de o eventuală trădare din partea primarilor social-democrați, mai ales cei din Dâmbovița, majoritatea apropiați ai lui Adrian Țuțuianu, ar putea înclina balanța în favoarea lui Mircea Diaconu. Și Oltul se numără printre județele ale cărui voturi ar urma să se îndrepte către fostul actor, susținut de ALDE și PRO România.

Giurgiu, județul pe care mizează Viorica Dăncilă pentru a forța intrarea în turul al doilea

De departe cel mai important județ pentru Viorica Dăncilă este Giurgiu, unde primarii presați de Niculae Bădălău au mobilizat electoratul din zonă în favoarea PSD. De altfel, Giurgiu este fruntaș în ceea ce privește prezența la vot, alături de Ilfov, Cluj, Sibiu și Brașov.

Ultimele cifre vehiculate pe surse de social democrați o dau pe Viorica Dăncilă cu un scor de 24%, urmată de candidatul USR, Dan Barna, cu 16%, însă lideri ai partidului recunosc că lupta pentru locul doi care duce automat în turul al doilea alături de Klaus Iohannis este extrem de greu de câștigat. Acest scrutin ar putea aduce o nouă înfrângere usturătoare pentru PSD, după alegerile europarlamentare din luna mai.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×