Viorica Dăncilă, anunț important despre pensiile din luna decembrie: „Cu prioritate!”

Mirela Apostol    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
13/12/2018, 14:28
Viorica Dăncilă, anunț important despre pensiile din luna decembrie: „Cu prioritate!” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă, premierul României, a făcut un anunţ important privind pensiile pe luna decembrie

Viorica Dăncilă a anunţat că s-au luat toate măsurile ca plata pensiilor să se încheie înainte de sărbătorile de iarnă, Premierul României vrea să urgenteze achitarea banilor în luna decembrie pentru ca românii să se poată bucura în linişte de această perioadă.

„Să fie asigurate cu prioritate, astfel încât românii să se poată bucura de această perioadă mai liniștită de Crăciun și de Anul Nou”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, anunț important despre pensiile din luna decembrie

Pentru 2019, însă, Dăncilă nu are prea multe veşti, iar atunci când a fost întrebată dacă acestea vor creşte de la 1 ianuarie a replicat: „Acum depinde și de parlamentari și de președinții celor două Camere. Aceste lucruri vi le-a explicat foarte bine ministrul Muncii. Noi am crescut pensiile în patru anu de zile.

Nu văd de ce se vorbește de faptul că nu am crescut pensiile. Cred că această abordare este una onestă. Cred că pensionarii văd că au crescut pensiile. Îmi cereți un scenariu pe ce se va întâmpla. Încercăm că avem discuții”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Premierul României, Viorica Dăncilă, în timpul unui discurs în cadrul şedinţei de Guvern
Premierul României, Viorica Dăncilă, în timpul unui discurs în cadrul şedinţei de Guvern

Înainte de această şedinţă privind pensiile, Viorica Dăncilă a avut o discuţie privind preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, ce va fi preluată şi de România din ianuarie: „Reiau apelul la pace politica pe care l-am făcut și de centenar. Vă rog să vă gândiți și la viitorul nostru politic, ca națiune. Vă rog să vă abțineți de la declarații politice lipsite de decență. Doar uniți vom fi mai puternici! (…) Vă rog ca în următoarele 6 luni să fiți cetățeni europeni în primul rând, să vă reprezentați țara cu mândrie. (…)

Ne-am pregătit temeinic, fiecare ministru are o agendă cu obiectivele importante pentru preluarea președinției UE. Nu mai trebuie să existe cetăţeni de ranguri diferite, ci să existe acces la fel pentru toţi membrii. Să consolidăm încrederea în insituţii şi în viitorul Uniunii Europene.”

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×