Viol şi exhibiţionism într-un centru de plasament din Capitală

Filon Stan   
în Hotnews
01/09/2017, 17:35
Viol şi exhibiţionism într-un centru de plasament din Capitală

Un copil dintr-un centru de plasament a fost violat, iar ceilalţi minori au fost martorii unor scene de exhibiţionism! Directorul, dar şi ceilalţi angajaţi nu doar că ştiau, dar au şi ascuns totul! Acum, directorul şi patru supraveghetori de la Casa Iosif, din sectorul 5, au fost reţinuţi de procurori!

În toamna anului 2016, un adolescent de 15 ani a obligat, în repetate rânduri, mai mulţi copii, sub 14 ani, cu toţii instituţionalizaţi, să asiste la acte de exhibiţionism, iar pe un alt minor l-a constrâns să întreţină acte sexuale cu el. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

„În urma acestor incidente, nici angajaţii, nici persoane din conducerea centrului de plasament, nu au sesizat aspectele constatate organelor competente, deşi prin exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice au luat la cunoştinţă despre săvârşirea lor”, precizează Poliţia Capitalei.

Centru de plasament, casa ororilor!

Totodată, precizează oamenii legii, supraveghetorii şi conducerea de la casa Sfântul Iosif îi obligau pe copii să participe la orele de religie ale bisericii Evanghelice sub ameninţarea că îi mută la alt centru sau nu îi mai primeşte acolo.

„Cei în cauză au întreprins acţiuni menite să influenţeze convingerile religioase ale minorilor instituţionalizaţi în centru, vătămând astfel interesele legale ale acestora prin încălcarea dreptului la libertate religioasă”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

Cei cinci reţinuţi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa: News.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×