Peste 170 de copaci doborâţi, gospodării inundate şi zeci de acoperişuri avariate, în urma furtunilor

Alex Bradescu   
în Hotnews
04/09/2017, 08:15
Peste 170 de copaci doborâţi, gospodării inundate şi zeci de acoperişuri avariate, în urma furtunilor
Prognoza meteo 28 iunie.

Potrivit reprezentanţilor IGSU, au fost afectate de vijelii 62 de localităţi din judeţele Argeş, Bacău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Neamţ, Prahova, Sibiu, Timiş, Teleorman şi Vâlcea.

Echipajele de pompieri au intervenit, astfel, pentru îndepărtarea a 172 de copaci doborâţi de vânt, precum şi pentru scoaterea apei din 13 locuinţe, opt curţi şi cinci subsoluri. De asemenea, în urma furtunilor, 114 acoperişuri au fost afectate, fiind necesară intervenţia pompierilor. Potrivit IGSU, cele mai multe situaţii de urgenţă s-au înregistrat în judeţul Cluj, unde pompierii militari au intervenit pentru îndepărtarea a 30 de copaci şi pentru evacuarea apei din 10 locuinţe şi trei subsoluri.

Din cauza vântului puternic, au fost afectate parţial 105 acoperişuri de case şi cinci acoperişuri ale unor blocuri. Şi în judeţul Harghita au fost semnalate probleme în localităţile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Corbu, Băile Tuşnad, Suseni şi Bixad, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea a 50 copaci căzuţi.

În cursul zilei de duminică şi pe timpul nopţii, la nivel naţional, au fost emise 59 de atenţionări şi avertizări cod galben şi cod portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide şi creşteri de debite. IGSU recomandă cetăţenilor ca în perioadele cu fenomene meteorologice periculoase să se adăpostească în locuinţe sau alte spaţii care le asigură protecţia şi să îşi parcheze maşinile la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

sursa news.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×