VIDEO Un basarabean a spart cu buzduganul ușa Guvernului de la Chișinău: ”La luptă, băieți! Cine se pune peste buzdugan îi sare capul!”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/03/2020, 16:20
VIDEO Un basarabean a spart cu buzduganul ușa Guvernului de la Chișinău: ”La luptă, băieți! Cine se pune peste buzdugan îi sare capul!”
Bărbatul cu buzdugan în fața Guvernului de la Chișinău/ Foto: captură YouTube

Câteva sute de veterani ai războiului din Transnistria protestează în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, iar un grup de foști combatanți a încercat să intre în clădirea Guvernului conduși de o persoană înarmată cu un buzdugan, informează Deschide.md. Liderul grupului a ajuns până la ușă căreia i-a spart un geam cu buzduganul.

Imaginile arată cum bărbatul își încurajează foștii camarazi rotind buzduganul deasupra capului în timp ce strigă: ”La luptă, băieți! La luptă!”. Cum forțele de ordine încercau să improvizeze un cordon de protecție la intrare în sediul Executivului, strigătele bărbatului au devenit și mai amenințătoare: ”Cine se pune peste buzdugan îi sare capul!”

Cum polițiștii refuzau să se dea la o parte, bărbatul a apucat buzduganul cu ambele mâini și a făcut țăndări un geam de la intrare.

Furia veteranilor a fost provocată de declarațiile ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care afirmase că armata rusă a intervenit în război pentru ”a opri vărsările de sânge”.

„Arătați-ne o țară în lume cărora rușii le-au făcut bine”, a spus un veteran.

„Am ajuns ca Dodon și Ciocoi să-și șteargă pantofii de noi. Cine l-a lăsat pe acest dement să mă învețe pemine? Să vină să mă întrebe pe mine ce am tras eu cu băieții acolo”, a declarat un alt participant la protest.

Combatanții au adoptat și o Declarație a Consiliului Național al veteranilor, prin care cer retragerea imediată și necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, precum și mai multe drepturi pentru veterani și membrii familiilor acestora.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×