VIDEO. Trei săptămîni de la tragedia din Colectiv. Zeci de tineri au cîntat la Universitate în memoria victimelor

Iuliana Spirache   
în Hotnews
21/11/2015, 08:38
VIDEO. Trei săptămîni de la tragedia din Colectiv. Zeci de tineri au cîntat la Universitate în memoria victimelor

La trei săptămâni de la tragedia din Club Colectiv, zeci de tineri care iubesc muzica la fel de mult cum o iubeau cei care au mers la concertul trupei Goodbye to Gravity s-au adunat la Universitate, la Fântână, pentru a cânta împreună, cu gândul la sufletele celor 58 care au plecat dintre noi şi la cei care au supravieţuit acelei nopţi de coşmar.

Evenimentul s-a numit #ColectivUnplugged şi a fost anunţat pe Facebook.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Muzica ne-a scos în strada, muzica ne va ţine în stradă. Fără scene şi amplificare. Unplugged. Ne adunăm spontan şi cântăm in Piaţa Universităţii. Multe chitare, voci bune, şi linişte pentru a se auzi. Pentru a ne auzi suferinţa, pentru a ne plânge morţii, a ne ruga pentru supravieţuitori şi a celebra viaţa. E nevoie de oameni cu instrumente şi voci”, a fost chemarea adresată pe Facebook, la care au răspuns zeci de oameni.

CLICK AICI PENTRU VIDEO

S-au cântat piese semnate de Valeriu Sterian, Leonard Cohen, Pink Floyd, John Lennon, Metallica, Phoenix şi Cargo şi niciun mesaj politic nu le-a umbrit cântarea. Participanţii au avut pregătite foi cu versurile cântecelor care s-au anunţat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Pe 30 octombrie, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit 58 de persoane, şi alte aproximativ 150 au fost rănite.

Sursă: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×