VIDEO: Tehnologia 4DX ajunge în cinematografele din Bucureşti

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
15/04/2015, 14:51
VIDEO: Tehnologia 4DX ajunge în cinematografele din Bucureşti GALERIE FOTO

În curând, bucureştenii vor putea să simtă pe pielea lor prin ce trec eroii din filme, după ce sălile de cinematograf vor fi dotate cu tehnologia intuitivă 4DX.

Ce înseamnă această tehnologie? Scaunele pe care vor sta spectatorii vor fi mobile, pentru că vor fi amplasate pe platforme dotate cu rulmenţi, care vor simula mişcările din filme. În plus, în sală, sunt montate zeci de orificii şi aspersoare, care vor stropi spectatorii cu apă, atunci când scenele din film se petrec în medii acvative.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În jurul spectatorilor, vor fi montate mai multe modele de ventilatoare care vor simula curenţii de aer şi mişcările păturilor atmosferice, în cazul unor filme cu scene de zbor. Sunetul în sală va fi imersiv, se va auzi gradual la 360 de grade, în funcţie de poziţia personajelor din film, iar ochelarii 3D vor completa experienţa holistică, pentru că ecranul va avea ultima tehnologie de proiecţie.

Tehnologia 4DX este deţinută de compania CJ4D PLEX cu sediul central în Coreea de Sud.

Sursă: www.romanialibera.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×