VIDEO! A scobit un măr şi a turnat cupru topit în interiorul lui. Ce s-a întîmplat la final a cucerit internetul

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
25/04/2016, 09:26
VIDEO! A scobit un măr şi a turnat cupru topit în interiorul lui. Ce s-a întîmplat la final a cucerit internetul

Dupa experimentul in care au turnat cupru topit intr-o nuca de cocos, cei de la Tito4re au dorit sa observe cum reactioneaza un mar atunci cand intra in contact cu acest metal fierbinte.

Pentru realizarea experimentului, initiatorii sai au avut nevoie de cupru topit si un mar verde. O parte a pulpei a fost indepartata pentru ca metalul incins sa poata invalui interiorul fructului si apoi marul a fost asezat pe o suprafata plana.

La prima vedere esti tentat sa crezi ca marul se va dezintegra atunci cand va intra in contact cu metalul fierbinte, dar lucrurile nu stau chiar asa. E chiar interesant sa vezi cum unul dintre cele mai populare fructe rezista atunci cand pasta topita este turnata in interiorul sau.

In prima instanta, stropi de metal fierbinte sar in toate directiile din interiorul marului, iar atunci cand cuprul este turnat pe coaja fructului, chiar si aceasta rezista. Singura modificare vizibila este schimbarea culorii din verde in negru.

Mai mult, la final, atunci cand meralul se raceste, mai putin de 40% din suprafata marului pare a fi afectata. Urmareste si tu un experiment surprinzator.

Sursa: PRO TV

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×